ثبت شرکت در تهران، ساختن آیندهی تجاری
نگارش توسط : تیم تحریریه ایلیا | سه شنبه، 2 بهمن 1403
ثبت شرکت در تهران به شما کمک میکند تا فعالیت و کسبوکار خود را به صورت رسمی و در قالب یک شرکت شروع کنید. با ثبت شرکت خود به روشهای قانونی میتوانید اعتبار بیشتری برای خود رقم بزنید و در میان سایر شرکتها شناخته شوید و با شرکتهای معتبر به همکاری بپردازید و در زمانی کوتاه کسبوکار خود را گسترش دهید.
اما پیش از ثبت شرکت بهتر است که با انواع شرکتها آشنا باشید تا بدانید که شرکتی بیشتر مناسب شروع فعالیت شماست و بدین ترتیب بهترین شرکت را انتخاب کنید و آن را به ثبت برسانید. برای ثبت انواع شرکت نیاز به مدارک خاصی دارید که ما در این مطلب به آنها خواهیم پرداخت. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ثبت شرکت در تهران میتوانید با کارشناسان مؤسسه حقوقی ایلیاکو در تماس باشید.
شرکت چیست؟
اگر بخواهید کسبوکاری رسمی به همراه حداقل دو سهامدار، شریک یا بنیانگذار با هدفی مشترک و به منظور انجام امور اداری، تجاری یا خدماتی به راه بیندازید، شما در واقع یک شرکت درست کردهاید که بتوانید به اهداف کوتاه مدت یا بلند مدت خود برسید. تنها برخی از افراد حقوقی مجاز هستند که به تنهایی یک شرکت به ثبت برسانند و برای ثبت شرکت نیاز به یک نفر یا بیشتر دارید.
اعضای هر شرکتی با توجه به قراردادی از پیش تعیینشده و میزان سهامی که در شرکت گذاشتهاند مسئول هستند که البته این مسئولیت در برخی شرکتها متفاوت است و درآمد شرکت نیز براساس اساسنامه شرکت، بهصورت ماهیانه بین شرکا تقسیم میشود. شما با ثبت شرکت خود میتوانید فعالیتهای خود را به صورت قانونی شروع کنید و مشروعیت قانونی کسبوکار به شما امکان میدهد تا قراردادهای مختلفی با سرمایهگذاران و دیگر شرکتها ببندید یا با نهادهای دولتی به همکاری بپردازید.
همچنین میتوانید با ثبت شرکت از مزایا و تسهیلات دولتی استفاده کنید، وام بانکی بگیرید و اگر میخواهید در زمینه واردات و صادرات فعالیت داشته باشید کارت بازرگانی خود را با ثبت شرکت میتوانید اخذ کنید. با ثبت شرکت میتوانید کسبوکار خود را توسعه دهید؛ برند یا علامت تجاری خودتان را به ثبت برسانید و در نمایشگاههای داخلی یا بینالمللی شرکت کنید.
انواع شرکتها
موضوع فعالیت شرکتها با هم متفاوت است و شما باید با توجه به موضوع فعالیت خود قالب شرکت خود را تعیین کنید و نسبت به ثبت آن اقدام کنید. مثلاً ممکن است بخواهید شرکت خدماتی به راه بیندازید یا تبلیغاتی یا قصد داشته باشید چیزی تولید کنید؛ که میتوانید از رایجترین قالب شرکتها برای راهاندازی کسبوکار خود استفاده کنید.
شرکتها در دو حالت کلی به دو دسته شرکتهای تجاری و مدنی تقسیم میشوند. شرکتهای مدنی را برخلاف شرکتهای تجاری نیازی نیست که به ثبت برسانید. انواع شرکتهای رایج و معمولی که در ایران میتوانید به ثبت برسانید به دستههای زیر تقسیم میشوند.
1.شرکت با مسئولیت محدود
یکی از رایجترین شرکتهایی که افراد در ایران به ثبت میرسانند؛ شرکت با مسئولیت محدود است. این نوع شرکتها مناسب افرادی است که سرمایهی چندانی ندارند چون سرمایه در این شرکتها به سهام تبدیل نمیشود و شرکا تنها به اندازهی میزان سرمایهای که در شرکت گذاشتهاند در برابر بدهیها و قرضهای شرکت مسئولیت دارند. برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود نیاز به مدارک زیر دارید:
- دو برگ تقاضانامهی ثبت شرکت با مسئولیت محدود؛
- دو برگ شرکتنامه؛
- دو نسخه از اساسنامه؛
- دو نسخه صورتجلسهی مجمع عمومی موسسان و هیئت مدیره؛
- کپی مدارک هویتی کلیه شرکا و مدیران (اگر مدیر خارج از سهامداران انتخاب شود)؛
- اخذ و ارائه مجوز مربوطه (در صورت نیاز).
2.شرکت سهامی عام
در شرکتهای سهامی عام نیز سرمایه به سهام تقسیم میشود اما تفاوت آن با شرکتهای گروه یک در این است که در این نوع شرکتها قسمتی از سرمایهی شرکت از راه فروش سهام به دست میآید. برای ثبت شرکت سهامی عام نیاز به مدارک زیر دارید:
- دو نسخه اساسنامهی شرکت؛
- دو نسخه اظهارنامه؛
- دو نسخه صورتجلسهی مجمع عمومی مؤسسین؛
- دو نسخه صورتجلسه ی هیئت مدیره؛
- اگهی دعوت مجمع موسسین در روزنامه؛
- کپی مدارک هویتی مدیران شرکت (در مورد اشخاص حقوقی ارائهی برگه نمایندگی الزامیست)؛
- گواهی بانکی مبنی بر واریز حداقل ۳۵ % سرمایهی شرکت؛
- ارائهی مجوز یا موافقت اصولی یا مجوز از مراجع ذی صلاح در صورت نیاز.
3.شرکت نسبی
شرکت نسبی نیز جزو شرکتهایی است که برای انجام امور بازرگانی توسط دو یا چند نفر تشکیل میگردد و هریک از شرکا با توجه به سرمایهای که در شرکت قرار داده، مسئولیتی را عهده دار میشود. در چنین شرکتهایی نیازی به تنظیم اساسنامه ندارید ولی شرکتنامه باید برابر با قانون تنظیم شود. برای ثبت شرکت نسبی نیاز به مدارک زیر دارید:
- یک نسخه ی مصدق از شرکتنامه؛
- یک نسخهی مصدق از اساسنامه (در صورت وجود).
4.شرکت تعاونی
برای ثبت شرکت تعاونی نیاز به حداقل ۷ شریک دارید. سرمایهی اولیه در چنین شرکتهایی محدودیتی ندارد اما بالغ بر ۵۰ درصد از سرمایهی شرکت باید توسط اعضای آن تأمین شده و در اختیار شرکت قرار بگیرد. برای ثبت شرکت تعاونی به مدارک زیر نیاز دارید:
صورتجلسهی تشکیل مجمع مؤسسین و اولین مجمع عمومی عادی و اسامی اعضا و هیئت مدیرهی منتخب و بازرسان و مدیر عامل شرکت (۴ نسخه)؛
- اساسنامهی مصوب مجمع عمومی (۴ نسخه)؛
- دعوتنامه تشکیل اولین مجمع عمومی عادی (۴ نسخه)؛
- طرح پیشنهادی و ارائهی مجوز وزارت تعاون (۴ نسخه)؛
- رسید سرمایه طبق اساسنامه (۴ نسخه)؛
- مدارک دعوت تشکیل اولین جلسهی مجمع عمومی عادی (۴ نسخه)؛
- موافقت نامهی تشکیل شرکت یا اتحادیه (۴ نسخه)؛
- مجوز ثبت شرکت یا اتحادیه (۴ نسخه)؛
- تقاضانامه برای اخذ پروانه تاسیس که از جانب اداره تعاون نوشته شده است (۴ نسخه).
5.شرکت سهامی خاص
در شرکتهای سهامی خاص تمام سرمایه را موسسین شرکت تامین میکنند. در این نوع شرکتها هر سرمایه گذار با توجه به مبلغی که در شرکت قرار داده، سهام دریافت میکند. شرکتهای سهامی غالبا از نوع تجاری میباشند و برای ثبت شرکت سهامی خاص نیاز به مدارک زیر دارید:
- دو برگ اظهارنامه شرکت؛
- دو جلد اساسنامه شرکت؛
- دو نسخه از صورتجلسه مجمع عمومی مؤسسین؛
- دو نسخه از صورتجلسه هیئت مدیره با امضای مدیران انتخاب شده؛
- کپی برابر اصل مدارک هویتی تمامی اعضای هیات مدیره، سهامداران و بازرسان؛
- ارائه گواهی پرداخت حداقل ۳۵% سرمایه شرکت از بانکی که حساب شرکت در شرف تاسیس در آنجا افتتاح شده است.
- ارائه تقویم (قیمتگذاری) از کارشناس رسمی دادگستری (اگر آورده شرکت غیر نقدی منقول یا غیر منقول باشد).
- ارائه اصل سند مالکیت (اگر اموال غیر منقول جزء سرمایه شرکت باشد).
6.شرکت مختلط
شرکتهای مختلط، شرکتهای خصوصی هستند که خود به دو زیرمجموعهی سهامی و غیر سهامی تقسیم میشوند. شرکتهای مختلط سهامی را تعدادی شریک سهامی و تعدادی شریک ضامن تشکیل میدهند و شرکتهای مختلط غیرسهامی را عدهای شریک با مسئولیت محدود وعدهای شریک ضامن ایجاد میکنند. برای ثبت شرکتهای مختلط نیاز به مدارک زیر دارید:
- یک نسخه مصدق از شرکتنامه؛
- یک نسخه مصدق از اساسنامه؛
- اسامی مدیر یا مدیران شرکت؛
- نوشتهای با امضای مدیر شرکت، حاکی از تعهد پرداخت تمام سرمایه و پرداخت واقعی لااقل ثلث از آن سرمایه.
- سوابق مصدق از مصوبه مجموع عمومی.
- نوشتهای با امضای مدیر شرکت، حاکی از پرداخت تمام سرمایهی نقدی شرکای ضامن و تسلیم تمام سرمایهی غیر نقدی با تعیین قیمتهای مجزا از مبالغ غیرنقدی.
7.شرکت تضامنی
شرکتهای تضامنی توسط ۲ یا چند نفر تشکیل میگردند. در این نوع شرکتها زمانی که شرکت مقروض باشد و سرمایهی شرکت برای پرداخت این قرض کافی نباشد، هر یک از شرکا به تنهایی موظف به پرداخت آن هستند. برای ثبت شرکت تضامنی نیاز به مدارک زیر دارید:
- دو برگ تقاضانامه؛
- دو برگ شرکتنامه؛
- دو نسخه از اساسنامه؛
- کپی مدارک هویتی تمامی اعضا؛
- مجوز از مراجع ذیصلاح در صورت نیاز.
مراحل ثبت شرکت در تهران
برای ثبت شرکت شما باید ۱۸ سالتان تمام شده باشد و شرایط و مدارک لازم را تهیه کرده باشید. اگر در این مورد نیاز به اطلاعات بیشتر داشتید با کارشناسان مؤسسه حقوقی ایلیاکو تماس بگیرید. برای ثبت شرکت در تهران باید پس از انتخاب ۵ نام مناسب برای شرکت خود به سامانه اداره «ثبت شرکتها» مراجعه کنید.
باید تمامی مدارک و اسناد خواستهشده را یا در این سایت بارگذاری کنید یا اطلاعات را وارد کنید و منتظر تأیید کارشناسان بمانید. در صورتی که مدارکتان هیچ مشکلی نداشته باشد به شما اعلام خواهد شد و سپس باید اصل تمامی مدارک را با پُست به اداره ثبت شرکتها ارسال نمایید. در صورتی که مدارکتان مورد تأیید باشید میتوانید به اداره ثبت شرکتها مراجعه کنید و نسبت به نشرآگهی ثبت شرکت اقدام کنید.
زمان مورد نیاز برای ثبت شرکتها بستگی به قالب و موضوع شرکت و همچنین مدارک شما دارد. اگر مدارکتان آماده باشد حدوداً مراحل ثبت شرکت ۱۵ الی ۲۰ روز کاری زمان خواهد برد. بهتر است که در آمادهسازی مدارک بسیار دقت کنید چون در صورت رد شدن مدارک شما، طی این پروسه زمان بیشتری خواهد بُرد.
هزینه ثبت شرکت در تهران
هزینه ثبت شرکت بستگی به موضوع فعالیت شرکت، میزان سرمایهای که برای شرکت در نظر گرفتهاید و همچنین قالبی دارید که میخواهید شرکت خود را در آن به ثبت برسانید. همچنین اگر ثبت شرکت خود را به وکیل یا کارشناسان مؤسسه حقوقی ایلیاکو بسپارید باید هزینهی آن را نیز به طور جداگانه محاسبه کنید. به طور کلی برای ثبت شرکت در تهران باید هزینههای زیر را در نظر بگیرید:
- تهیه پاک پستی جهت ارسال اوراق به اداره ثبت شرکتها؛
- هزینه ارسال اوراق از اداره پست به اداره ثبت شرکتها؛
- تهیه پوشه در اداره ثبت شرکتها جهت تحویل به کارشناس اداره؛
- پرداخت حق الثبت تاسیس شرکت به نسبت سرمایه؛
- پرداخت روزنامه رسمی تاسیس شرکت که حداقل ۲ کادر با هزینه ثابت می باشد؛
- پرداخت روزنامه کثیر الانتشار تاسیس شرکت که حداقل ۲ کادر با هزینه های متغییر و اختیاری می باشد؛
- پرداخت هزینه پلمپ دفاتر شرکت؛
- هزینههای جاری ثبت شرکت؛
- هزینه تنظیم کلیه اوراق قانونی شرکت؛
- هزینه ثبت کلیه اوراق تنظیم شده شرکت.
ثبت شرکت در تهران: سرعت، سهولت و امنیت
همانطور که با مطالعه این مطلب متوجه شدید، انتخاب ساختار مناسب برای ثبت شرکت به اندازهٔ انجام فعالیتهای تجاری یا اداری مهم است و باید حتماً شرکتی را متناسب با فعالیتهای خودتان به ثبت برسانید. باید با توجه به نوع تجارت خود قالبی مناسب انتخاب کنید و با توجه به قالب شرکت، آن را به ثبت برسانید. با داشتن ساختار مناسب میتوانید به راحتی به فعالیت بپردازید و مسیر رسیدن به اهداف تجاری برای شما هموارتر خواهد بود.
هر شخصی پس از ثبت شرکت و تکمیل مراحل ثبت و صدور مجوزهای قانونی، یک نهاد مستقل با حقوق و تعهدات خاصی خواهد داشت که میتواند با کمک آن به فعالیتهای مختلف بپردازید و از تسهیلات و مزایای خاصی بهرهمند شود. با ثبت شرکت میتوانید سرمایهی خود را افزایش دهید و یک هویت تجاری مستقل برای خودتان بسازید.
گرچه ممکن است فرآیند ثبت شرکت کمی پیچیده به نظر برسد اما با راهنمایی صحیح و کمک کارشناسان خبره میتوانید این فرآیند را به راحتی طی کنید و در کوتاهترین زمان ممکن شرکت خود را به ثبت برسانید. میتوانید ثبت شرکت خود را به کارشناسان مؤسسه حقوقی ایلیاکو بسپارید تا در طی این فرآیند به مشکل خاصی برنخورید و بتوانید در سریعترین زمان ممکن فعالیت خود را به صورت قانونی شروع کنید.
پاسخ دادن به :
فرم ارسال نظر و سوال