درخواست مشاوره رایگان

ثبت شرکت سهامی خاص

نگارش توسط : تیم تحریریه ایلیا     |     سه شنبه، 2 بهمن 1403


ثبت شرکت سهامی خاص یک گزینه مناسب برای کارآفرینان است و همچنین کسانی که دوست دارند کسب و کار خود را توسعه دهند. در شرکت سهامی خاص مسئولیت مالی سهامداران محدود به سرمایه‌گذاری آن‌ها در شرکت است و بنابراین در صورت ورشکستگی، دارایی‌های شخصی سهامداران در خطر نیست.

با ثبت چنین شرکت‌هایی این امکان را دارید که از طریق فروش سهام، سرمایه جذب کنید و همین گزینه بسیار به توسعه کسب‌ و کار شما کمک خواهد کرد و همچنین اعتبار بیشتری نسبت به کسب‌وکارهای فردی خواهید داشت. اما برای ثبت شرکت سهامی خاص باید شرایط خاصی داشته باشید و مدارک خاصی را تهیه کنید که در این مطلب تمام آن‌ها را توضیح می‌دهیم.

اگر در زمینه ثبت چنین شرکت‌هایی یا ثبت شرکت سؤال خاصی داشتید با کارشناسان مؤسسه حقوقی ایلیاکو تماس بگیرید. می‌توانید ثبت شرکت خود را نیز به کارشناسان این مؤسسه بسپارید.

درباره شرکت سهامی خاص

شرکت سهامی خاص یکی از انواع شرکت‌های سهامی است که برای انجام کارهای بازرگانی و تجاری تشکیل می‌شود. سرمایه این شرکت‌ها از طریق سهام‌های هم‌ارزش تأمین می‌شود و هر یک از شرکا به میزان سهم خود مسئولیت خواهند داشت. یکی از مهم‌ترین مزایای شرکت‌های سهامی خاص که بسیاری جذب خود می‌کند این است که لازم نیست تمام سرمایه شرکت را به صورت نقدی پرداخت کنید.

به این نکته دقت کنید که سهام شرکت‌های سهامی خاص را نمی‌توانید در بورس اوراق بهادار بفروشید یا بخرید ولی توسط مردم به راحتی معامله می‌شود.

انواع شرکت‌های سهامی

شرکت‌های سهامی به دو دسته‌ی سهام عام و سهامی خاص تقسیم می‌شوند. شرکت‌های سهامی خاص شرکت‌هایی هستند که سرمایه‌شان از طریق مؤسسین شرکت تأمین می‌شوند و نسبت به شرکت سهامی عام پروسه ثبت و تأسیس راحت‌تری دارند. کسانی که اقدام به ثبت شرکت‌های سهامی خاص می‌کنند معمولاً در زمینه عمران، تولید یا بورس به فعالیت می‌پردازند. شما با ثبت شرکت سهامی خاص اعتبار بانکی نیز خواهید داشت و می‌توانید از انواع تسهیلات بانکی نیز بهره‌مند شوید.

مهم‌ترین تفاوت شرکت سهامی خاص با عام در این است که سهام شرکت‌های سهامی خاص قابل معامله در بورس نیست و در انحصار مؤسسان است. اما میزان سرمایه اولیه و تعداد اعضای مجموعه‌های سهامی عام باید بیشتر است. شرکت‌های سهامی عام معمولاً برای انجام پروژه‌های عظیم تشکیل می‌شوند درحالی‌که شرکت‌های سهامی خاص را با سرمایه‌ای اندک هم می‌‌توانید به راه بیندازید.

تنظیم اساس‌نامه شرکت سهامی خاص

اساسنامه یکی از اصلی‌ترین کارهایی است که برای ثبت یک شرکت باید به انجام برسانید. روابط شرکا با یکدیگر، حقوق اختیارات اعضا، نحوه تقسیم سود و شرایط انحلال شرکت را باید در اساسنامه مشخص کنید. تمام قوانین مربوط به ادارة شرکت و همچنین نظارت بر عمکرد مدیران و رابطه با سهامداران نیز در اساسنامه شرکت ذکر می‌شود.

اساسنامه باید به تأیید و امضای تمامی اعضای شرکت برسد و برای تغییر در اساسنامه باید یک مجمع عمومی فوق‌العاده برگزار کنید. طبق ماده 8 قانون تجارت ایران، باید موارد زیر در اساسنامه شرکت سهامی خاص ذکر شوند:

  • نام، موضوع و مدت فعالیت شرکت؛
  • نشانی، شماره تماس و کد پستی مرکز اصلی شرکت و محل شعب آن در صورت وجود؛
  • مبلغ سرمایه شرکت و تعیین مقدار نقدی و غیرنقد آن به تفکیک. همچنین تعیین مبالغ پرداخت‌شده و نحوه مطالبه باقی‌ماندۀ آن که باید حداکثر ظرف پنج سال تأدیه شود.
  • تعداد سهام بی‌نام و با نام و مبلغ اسمی آن‌ها. در صورت وجود سهام ممتاز، تعیین تعداد و خصوصیات و امتیازات آن‌ها.
  • نحوۀ انتقال سهام با نام و نیز طریقۀ تبدیل سهام با نام به سهام بی‌نام و بالعکس.
  • تعداد سهام تضمینی که مدیران در هنگام تاسیس شرکت سهامی خاص باید به صندوق شرکت بسپارند. همچنین در صورت پیش‌بینی امکان صدور اوراق قرضه، ذکر شرایط و ترتیب آن.
  • ترتیب و شرایط افزایش و کاهش سرمایه شرکت و هر گونه تغییر در سرمایه شرکت. همچنین تعیین حق تقدم در خرید سهام‌های جدید.
  • مقررات مربوط به تشکیل مجامع عمومی و حد نصاب لازم برای رسمیت یافتن آن‌ها و نیز طریقه تصمیم‌گیری و اخذ رای.
  • شیوه انتخاب مدیران، تعیین وظایف و حدود اختیارات آن‌ها و شرایط جایگزینی‌شان. همچنین نحوه گزینش بازرسان، معین کردن مدت مأموریت آن‌ها و شرایط عزل‌شان.
  • تعیین آغاز و پایان سال مالی شرکت و موعد تنظیم ترازنامه و حساب سود و زیان و تسلیم آن به بازرسان و به مجمع عمومی سالانه.
  • نحوه انحلال اختیاری شرکت و ترتیب تصفیۀ امور آن. همچنین شرایط انحلال شرکت در مواقع ضروری و به اجبار.
  • نحوه تغییر اساسنامه یا اصلاح آن.

شرایط و مدارک لازم برای ثبت شرکت‌ سهامی خاص

قانون تجارت شرایط بسیار ساده‌ای برای ثبت شرکت‌های سهامی خاص وضع کرده است. برای تأسیس چنین شرکتی به حداقل حضور 5 نفر نیاز دارید که 3 نفر باید سهامدار شرکت و عضوی از هیئت مدیره باشند و 2 نفر نیز به عنوان بازرس شرکت به فعالیت بپردازند. شرکت‌های سهامی خاص در زمینه فعالیت نیز محدودیتی ندارند و حتی برای هداف دانش‌بنیان نیز می‌توانید یک شرکت سهامی خاص ثبت کنید.

در ادامه به جدول زیر نگاه بیندازید تا با شرایط و مدارک لازم برای ثبت چنین شرکت‌هایی آشنا شوید. اگر در این زمینه سؤالی داشتید می‌توانید سؤالات خود را از کارشناسان مؤسسه حقوقی ایلیاکو بپرسید.

ثبت شرکت سهامی خاص

شرایط

مدارک

حداقل سرمایه ۱ میلیون ریال

کپی مدارک هویتی (شناسنامه و کارت ملی)

نیاز به 5 نفر عضو (3 سهامدار + 2 بازرس)

اساسنامه و اظهارنامه ثبت شرکت

زمینه فعالیت نامحدود

مدارکی مبنی بر نداشتن نسبت فامیلی با بازرسان یا مدیران

فراهم‌آوردن 35 درصد از سرمایه کافی است

مدارکی مبنی بر اجازه مدیران برای فعالیت‌های تجاری

یک حساب بانکی به نام شرکت

فیش واریزی 35 درصد از سهام اولیه

برای ثبت شرکت سهامی خاص چه مراحلی را باید طی کنیم؟

مسیر ثبت شرکت سهامی خاص چندان پیچیده نیست اما اگر نسبت به شرایط و مدارک لازم توجه کافی نداشته باشید ممکن است مجبور شوید زمان زیادی برای ثبت شرکت منتظر بمانید. اما اگر مراحل را یک‌به‌یک به صورت درست طی کنید می‌توانید شرکت خود را در سریع‌ترین زمان ممکن به ثبت برسانید.

۱. انتخاب نام مناسب: اولین مرحله برای ثبت یک شرکت انتخاب نام مناسب است. باید نامی مناسب برای فعالیت‌های شرکت خود انتخاب کنید و نباید این نام تکراری باشید. بهتر است که یک جلسه مجمع عمومی تشکیل بدهید و نام شرکت و سِمَت اعضا را در این جلسه مشخص کنید اما انجام این کار اجباری نیست.

2. تنظیم اساسنامه: یکی از مهم‌ترین مراحل قانونی برای ثبت شرکت سهامی خاص، تنظیم اساسنامه است. باید در اساسنامه تمامی اطلاعات شرکت از جمله نام، موضوع فعالیت،‌ آدرس و غیره ذکر شود. تابعیت شرکت، دارندگان حق امضا و وظایف اعضا نیز باید در اساسنامه مشخص شود. برای ثبت شرکت‌ سهامی خاص نیازی به شرکتنامه ندارید.

3. تنظیم اظهارنامه: باید برای ثبت شرکت یک اظهارنامه تهیه کنید و تمام تعهدات مالی شرکت و شرکا را در آن مشخص کنید. تفکیک دارایی‌های نقدی، غیرنقدی و قیمت‌گذاری آورده‌های غیرمنقول مثل خودرو و ملک نیز باید در اظهارنامه مشخص شود. اگر سرمایه شرکت به‌طور کامل فراهم نشده، میزان تعهد پرداخت هر یک از شرکا نیز باید در اظهارنامه کاملاً دقیق مشخص شود.

پس از انجام مراحل بالا و تهیه مدارک لازم، باید تمام این اطلاعات را ابتدا در سایت «اداره ثبت شرکت‌ها» بارگزاری کنید. سپس باید تمام اسناد، مدارک و ضمیمه‌های آن‌ها را از طریق اداره پست، به همین اداره بفرستید تا کارشناسان مدارک شما را بررسی کنند. اگر مدارک شما مشکلی داشته باشد باید در جهت رفع نواقص پرونده بکوشید.

انجام تمام این مراحل حدود 25 تا 35 روز کاری زمان می‌برد. پس از آن باید منتظر تأیید کارشناسان اداره ثبت باشید و پس گرفتن تأییدیه، اجازه انتشار نشرآگهی ثبت شرکت به شما داده می‌شود. در آخر شما باید آگهی ثبت شرکت سهامی خاص را در روزنامه رسمی کشور و همچنین روزنامه کثیرالانتشار منتشر کنید و همچنین باید ظرف حداکثر ۲ ماه برای تعیین حوزه مالیاتی، اخذ کد اقتصادی و پلمپ دفاتر تجاری اقدام کنید.

هزینه ثبت شرکت سهامی خاص

شما برای ثبت شرکت سهامی خاص باید هزینه‌های قانونی را در نظر بگیرید. برای ثبت چنین شرکت‌هایی باید هزینه اداره ثبت، هزینه ارسال مدارک، هزینه نشرآگهی، هزینه حق الثبت سرمایه شرکت و پلمپ دفاتر را در نظر بگیرید. تقریباً شما باید در انجام تمام مراحل زیر هزینه‌ای پرداخت کنید:

  • تهیه پاک پستی جهت ارسال اوراق به اداره ثبت شرکت‌ها؛
  • هزینه ارسال اوراق از اداره پست به اداره ثبت شرکت‌ها؛
  • تهیه پوشه در اداره ثبت شرکت‌ها جهت تحویل به کارشناس اداره؛
  • پرداخت حق الثبت تاسیس شرکت سهامی خاص به نسبت سرمایه؛
  • پرداخت روزنامه رسمی تاسیس شرکت سهامی خاص که حداقل ۲ کادر با هزینه ثابت می باشد؛
  • پرداخت روزنامه کثیر الانتشار تاسیس شرکت سهامی خاص که حداقل ۲ کادر با هزینه های متغییر و اختیاری می باشد؛
  • پرداخت هزینه پلمپ دفاتر شرکت سهامی خاص؛
  • هزینه های جاری ثبت شرکت سهامی خاص؛
  • هزینه تنظیم کلیه اوراق قانونی شرکت سهامی خاص؛
  • هزینه ثبت کلیه اوراق تنظیم شده شرکت سهامی خاص.

افق‌های جدید دنیای کسب‌وکار با ثبت شرکت سهامی خاص

از آن‌جایی که مراحل ثبت شرکت سهامی خاص نسبت به دیگر شرکت‌ها در ایران آسان‌تر است و شرایط مناسب‌تری هم دارد، بسیاری از افراد برای توسعه کسب‌وکار خود به سراغ ثبت آن‌ها می‌برند. طی روند قانونی ثبت شرکت سهامی خاص زمان کمی از متقاضیان می‌گیرد و تشریفات و پیچیدگی‌های معمول را ندارد.

همچنین شرکت‌های سهامی خاص می‌توانند در حوزه‌های گوناگون به فعالیت بپردازند برای همین گزینه خوبی برای تاجران، بازرگانان و فعالان اقتصادی که در رشته‌های مختلف به فعالیت می‌پردازند محسوب می‌شوند. بنابراین اگر در رشته‌های مهندسی، پزشکی، تولیدی، واردات و صادرات می‌خواهید به فعالیت بپردازید، شرکت سهامی خاص به ثبت برسانید.

ثبت شرکت سهامی خاص
ما با شما تماس میگیریم لطفا شماره موبایل خود را وارد کنید

پاسخ دادن به :

فرم ارسال نظر و سوال
ارسال با تشکر از ارسال نظر . پس از تایید نظر شما درج خواهد شد
در فرم پر شده خطاهایی وجود دارد. لطفا آنها را بررسی کنید.
اعتبارسنجی فرم موفق بود!
پایان مشاوره

به سیستم مشاوره آنی خوش آمدید .
لطفا جهت شروع پشتیبانی یکی از روش های زیر را انتخاب فرمایید