درخواست مشاوره رایگان

ثبت شرکت پیمانکاری

نگارش توسط : تیم تحریریه ایلیا     |     سه شنبه، 2 بهمن 1403


ثبت شرکت پیمانکاری باعث توسعه فعالیت‌های عمرانی می‌شود و نقش کلیدی در تسهیل همکاری‌ها و تقویت اعتماد در عرصه ساخت‌وساز دارد. شرکت‌های پیمانکاری نقش مهمی در کیفیت ساختمان‌سازی یک کشور دارند چون هر چقدر که نیروهای شرکت پیمانکاری عملکرد بهتری داشته‌ باشند، ساختمان‌هایی باکیفیت‌تر خواهیم داشت.

بنابراین اگر قصد دارید در زمینه‌های ساخت‌وساز به فعالیت بپردازید یا بتوانید در پروژه‌های ساخت‌وساز و پیمانکاری دولتی شرکت کنیم، باید شرکت خود را به ثبت برسانید. در ادامه این مطلب شرایط و مدارک لازم برای ثبت یک شرکت پیمانکاری را به شما توضیح می‌دهیم. اگر دوست داشتید در این زمینه اطلاعات بیشتری کسب کنید با کارشناسان مؤسسه حقوقی ایلیاکو تماس بگیرید.

درباره شرکت پیمانکاری

بسیاری از افراد در ایران برای انجام امور پیمانکاری به فعالیت می‌پردازند. شما برای فعالیت در هر شاخه‌ای مثل عمران، تأسیسات، کامپیوتر، انفورماتیک، خدمات و غیره می‌توانید یک شرکت پیمانکاری را به ثبت برسانید. یک نکته مهم که در ثبت شرکت پیمانکاری باید به آن دقت کنید این است که برای ثبت چنین شرکت‌هایی باید امور پیمانکاری شما نیز راستی آزمایی شود که به فرآیند آن «رتبه‌بندی شرکت‌ها» می‌گویند.

در ادامه به شما توضیح می‌دهیم که چطور می‌توانید شرکت خود را به ثبت برسانید و رتبه بگیرید. اما پیش از آن باید بدانید که شرکت‌های پیمانکاری دقیقا در چه حوزه‌ای به فعالیت می‌پردازند. به‌طور کلی 11 نوع شرکت پیمانکاری داریم که می‌توانید برای ثبت هرکدام از آن‌ها اقدام کنید:

  • شرکت‌های پیمانکاری ساختمان؛
  • شرکت‌های پیمانکاری راه وترابری؛
  • شرکت‌های پیمانکاری تأسیساتی و تجهیزاتی؛
  • شرکت‌های پیمانکاری صنعت (صنایع)؛
  • شرکت‌های پیمانکاری بازسازی و مرمت آثار باستانی؛
  • شرکت‌های پیمانکاری کشاورزی؛
  • شرکت‌های پیمانکاری مهندسی آب و آبیاری؛
  • شرکت‌های پیمانکاری ارتباطات؛
  • شرکت‌های پیمانکاری نفت و گاز (نیرو)؛
  • شرکت‌های پیمانکاری کاوشات زمینی.

اخذ رتبه برای شرکت پیمانکاری

شرکت‌های پیمانکاری زیر نظر سازمان برنامه و بودجه کشور و با نظارت نظام‌های فنی اجرایی تشکیل می‌شوند و به فعالیت می‌پردازند. شما پس از ثبت یک شرکت پیمانکاری و مدتی پس از فعالیت باید رتبه شرکت را بگیرید. طبق آیین‌نامه‌های صادر شده در ارتباط با موضوع فعالیت شرکت، یک شرکت پیمانکاری با رزومه خوب و سابقه فعالیت موفق، شانس بیشتری برای کسب رتبه خواهد داشت.

طبق قوانین و مقررات برای یک شرکت پیمانکاری بین ۱ تا ۵ رتبه تعیین می‌گردد. کم‌ترین درجه 5 است که به متقاضیانی که حداقل شرایط را داشته باشند اعطا می‌گردند. شما می‌توانید با فعالیت بیشتر رتبه شرکت پیمانکاری خود را به ۱ برسانید. رتبه‌های ۱ و ۲ از سمت سازمان معاونت برنامه‌ریزی به شرکت‌ها اعطا می‌گردند، درحالی‌که اهدای رتبه‌های 3 تا 5 از جانب استانداری‌ها صورت می‌گیرد.

همچنین برای اخذ رتبه مدرک تحصیلی اعضای هیئت مدیره بسیار حائز اهمیت است و باید مدارک تحصیلی آن‌ها حداقل کارشناسی و مرتبط با حوزه فعالیت شرکت باشد.

شرایط و مدارک لازم برای ثبت شرکت پیمانکاری

پس همان‌طور که گفتیم یک شرکت پیمانکاری می‌تواند در حوزه‌های مختلفی مثل صنعت، راه‌سازی، شهرسازی و ساخت‌وساز به فعالیت بپردازد. فعالیت شرکت‌های پیمانکاری به دو صورت عمومی و تخصصی انجام می‌شود. به شرکت‌هایی که به‌طور هم‌زمان در چندین حوزه فعالیت کنند «شرکت پیمانکاری عمومی» و به شرکت‌هایی که فقط در یک حوزه فعالیت کنند «شرکت پیمانکاری خصوصی» می‌گویند.

نکته مهم در راه‌اندازی یک شرکت پیمانکاری این است که نیروها باید متخصص و مسلط باشند. اکثر نیروهای این شرکت‌ها در زمینه عمران، برق و صنایع مختلف تحصیل کرده‌اند. افرادی که می‌خواهد یک شرکت پیمانکاری به ثبت برسانند نباید سابقه کیفری یا جزایی داشته باشند. در ادامه باید شرکت پیمانکاری خود را در قالب شرکت سهامی خاص یا شرکت با مسئولیت محدود به ثبت برسانید که رایج‌ترین نوع شرکت‌ها برای ثبت شرکت پیمانکاری هستند.

البته بیشتر افراد شرکت‌های پیمانکاری را در قالب سهامی خاص به ثبت می‌رسانند چون به این نوع شرکت‌ها اعتبار بیشتری در گرفتن وام و تسهیلات بانکی تعلق می‌گیرد و همچنین راحت‌تر می‌توانید با این نوع شرکت قراردادهای پیمانی و اجرایی ببندید و در مزایده‌ها و مناقصات شرکت کنید. اگر شرایطی که گفتیم داشتید، مدارک زیر را تهیه کنید:

  • حداقل سرمایه برای ثبت شرکت پیمانکاری ۱ میلیون ریال است که باید نسبت به پرداخت کل آن تعهد بدهید؛
  • یک کپی از مدارک هویتی کل اعضای شرکت (کارت ملی و شناسنامه)؛
  • پر کردن فرم مشخصات اعضای شرکت پیمانکاری، موضوع فعالیت و سمت مدیران و سهامداران و میزان سهام آن‌ها؛
  • برای ثبت شرکت پیمانکاری در قالب سهامی خاص (حداقل 5 عضو به عنوان اعضای هیئت مدیره)؛
  • برای ثبت شرکت پیمانکاری در قالب سهامی خاص (حداقل ۲ عضو برای هیئت مدیره)؛
  • تنظیم اساسنامه و ثبت دقیق موضوع فعالیت؛
  • پر کردن فرم تعیین نام شرکت پیمانکاری؛
  • ارائه اقرارنامه اعضای شرکت، که به امضای هر یک از اعضا رسیده باشد؛
  • ارائه گواهی نماینده قانونی یا همان وکیلی که کار ثبت شرکت پیمانکاری را انجام داده است (وکالت نامه).

چطور شرکت پیمانکاری را به ثبت برسانیم؟

پس از تهیه و تنظیم مدارک بالا، می‌توانید شرکت پیمانکاری خود را از طریق سامانه اداره «ثبت شرکت‌ها» به ثبت برسانید و مراحل قانونی را ابتدا باید به صورت اینترنتی طی کنید. پس از واردکردن اطلاعات خواسته‌شده باید مدارک خود را در سامانه به ثبت برسانید و پس از تأیید باید یک کپی از اوراق را به همراه رسید پذیرش سایت، از طریق پُست به اداره «ثبت شرکت‌ها» تحویل دهید.

5 تا ۷ روز کاری زمان می‌برد تا کارشناسان مدارک شما را بررسی کنند و اگر مدارک‌تان مشکل خاصی نداشته باشد، باید به اداره «ثبت شرکت‌ها» مراجعه کنید و اوراق شرکت پیمانکاری خود را دریافت کنید. سپس باید نسبت به نشرآگهی در روزنامه رسمی و یا کثیرالانتشار اقدامات لازم را به عمل آورید.

اخذ کارت پیمانکاری

شهرداری‌ها وظیفه دارند که نسبت به نوسازی شهر اقدام کنند و همچنین محیط زیستی مناسب برای شهروندان فراهم نمایند. اما طبیعتاً شهرداری شخصاً در این مورد اقدام نمی‌کنند و برای این کار با شرکت‌های پیمانکاری قرارداد می‌بندند و خودشان نقش ناظر را ایفا می‌کنند. اگر می‌خواهید در زمینه‌های خاصی با شهرداری همکاری کنید باید کارت پیمانکاری بگیرید.

شرکت‌های پیمانکاری با داشتن شرایط حقوقی و حقوقی اگر بتوانند رتبه مناسبی کسب کنند و همچنین صلاحیت داشته باشند می‌توانند نسبت به اخذ کارت پیمانکاری اقدامات لازم را به عمل بیاورند. یعنی شما باید تابعیت ایرانی داشته باشید، سوءپیشینه نداشته باشید یا از فعالیت کاری محروم نشده باشید. در آن‌صورت می‌توانید تهیه مدارک زیر کارت پیمانکاری خود را اخذ کنید:

  • یک کپی از مدارک هویتی اعضای شرکت (پرسنل، مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره)؛
  • یک کپی از تمام مدارک تحصیلی اعضای شرکت (پرسنل، مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره)؛
  • ارائه مدارک مربوط به سوابق کاری قبلی شرکت پیمانکاری؛
  • فهرستی از تمامی امکانات جانبی و اصلی شرکت پیمانکاری؛
  • ارائه گواهی رتبه‌بندی شرکت از مراجع ذی‌ربط؛

در واقع کارت پیمانکاری نشان می‌دهد که فعالیت شما انسجام و پیوستگی دارید و توانسته‌اید در این زمینه به موفقیت برسید و نوعی صلاحیت برای شرکت شما محسوب می‌شود.

هزینه ثبت شرکت پیمانکاری

جهت استعلام و اطلاع از هزینه دقیق و به روز ثبت شرکت پیمانکاری با کارشناسان مؤسسه حقوقی ایلیاکو تماس بگیرید. اما باید به شما بگوییم که هزینه ثبت شرکت پیمانکاری با توجه به موضوع شرکت و میزان سرمایه شرکت متفاوت است. اما برای ثبت یک شرکت باید هزینه‌های مختلفی مانند هزینه ثبت اوراق، تنظیم مدارک و نشر آگهی را در نظر بگیرید. پس در یک نگاه شما باید برای ثبت شرکت پیمانکاری هزینه‌هایی زیر را در نظر بگیرید:

  • هزینه تهیه پاکت پستی؛
  • هزینه ارسال اوراق به اداره ثبت شرکت‌ها؛
  • پرداخت حق ثبت تأسیس (که نسبت به سرمایه شرکت متغیر است)؛
  • پرداخت هزینه‌های روزنامه رسمی تأسیس؛
  • پرداخت هزینه‌های نشرآگهی در روزنامه کثیرالانتشار؛
  • هزینه تنظیم کلیه اوراق قانونی؛
  • هزینه وکیل (در صورتی که وکیل گرفته باشید).

وظایف شرکت پیمانکاری به چه صورت است؟

انجام تمام پروژه‌های عمرانی و ساختمانی، محاسبه، مشاوره، نظارت و اجرای کلیه پروژه‌های عمرانی و شهرسازی معماری و همچنین انبوه‌سازی برعهده شرکت پیمانکاری است. اگر بخواهید در زمینه فنی و مهندسی به فعالیت بپردازید، راه‌اندازی، مشاوره،‌ اجرا، طراحی،‌ تعمیرات و نگهداری، پشتیبانی، بهره‌برداری و بهینه‌سازی بر عهده شرکت پیمانکاری است.

انجام تمامی فعالیت‌های اداری شامل طراحی نقشه ها و اخذ تاییدیه‌های نظام مهندسی و شهرداری، اخذ پروانه، اخذ پایان کار و تمامی امور اداری مربوط به تامین نیروی انسانی و خدماتی تمامی پروژه‌های مرتبط با موضوع فعالیت شرکت و شرکت‌ها و ادارات و موسسات برعهده شرکت پیمانکاری است.

همچنین اگر می‌خواهید یک شرکت بازرگانی در زمینه خدمات ثبت کنید انجام سرویس دهی و مشاوره و تامین پرسنل نظافتی شرکت‌ها و ادارات، انجام امور عمرانی مربوط به پیمانکاری و ساخت و ساز و احداث مراکز خدماتی، رفاهی، فروشگاهی، آشپزخانه، آموزشی و بهداشتی را می‌توانید انجام دهید.

از ایده تا عمل در اجرا و مدیریت پروژه‌ها

پس همان‌طور که با مطالعه این مطلب متوجه شدید؛ ثبت شرکت پیمانکاری به شما امکان می‌دهد تا در حوزه‌های مختلف به فعالیت بپردازید و فعالیت‌های خود را به صورت قانونی پیش ببرید. با ثبت شرکت اعتبار شما افزایش می‌یابد و می‌توانید نسبت به اخذ رتبه اقدام کنید و با شرکت‌های دولتی همکاری کنید.

با ثبت شرکت پیمانکاری مسئولیت‌های مالی و حقوقی شرکت نیز تأمین خواهد شد و می‌توانید به راحتی سرمایه‌گذاران را به شرکت خود جذ کنید و تأمین مالی پروژه‌های خود را تسهیل کنید. ثبت شرکت پیمانکاری به شما امکان می‌دهد به صورت سیستماتیک‌تری پروژه‌های خود را مدیریت کنید.

اگر در زمینه ثبت شرکت یا ثبت شرکت پیمانکاری سؤالی داشتید یا به مشکلی برخوردید، با کارشناسان مؤسسه حقوقی ایلیاکو تماس بگیرید.

ثبت شرکت پیمانکاری
ما با شما تماس میگیریم لطفا شماره موبایل خود را وارد کنید

پاسخ دادن به :

فرم ارسال نظر و سوال
ارسال با تشکر از ارسال نظر . پس از تایید نظر شما درج خواهد شد
در فرم پر شده خطاهایی وجود دارد. لطفا آنها را بررسی کنید.
اعتبارسنجی فرم موفق بود!
پایان مشاوره

به سیستم مشاوره آنی خوش آمدید .
لطفا جهت شروع پشتیبانی یکی از روش های زیر را انتخاب فرمایید