درخواست مشاوره رایگان

ثبت شرکت در کرج

نگارش توسط : تیم تحریریه ایلیا     |     سه شنبه، 2 بهمن 1403


ثبت شرکت در کرج انتخابی هوشمندانه برای کارآفرینان آینده‌نگر است چون چنین کارآفرینانی می‌توانند در کوتاه‌ترین زمان ممکن کسب‌وکار خود را گسترش دهند. کرج یکی از قطب‌های صنعتی و اقتصادی کشور است و موقعیتی مناسب برای راه‌اندازی کسب‌وکارها به حساب می‌آید. ثبت شرکت در این شهر به معنای کسب اعتبار قانونی و رسمی برای جذب سرمایه‌گذارها و مشتریان بیشتر است.

همچنین شما با ثبت شرکت در کرج می‌توانید از امکانات ویژه دولتی، معافیت‌های مالیاتی و حمایت‌های مالی متفاوتی بهره‌مند شوید و با شرکت‌های بزرگی وارد معامله شوید. راه‌اندازی کسب‌وکار در شهر کرج فرصتی ارزشمند برای تحقق ایده‌های کارآفرینی است و همچنین شانس موفقیت شما در بازار چنین شهری بسیار بالاتر است.

این‌که برای ثبت شرکت نیاز به چه مدارکی داریم و باید چه مراحلی را طی کنیم را در این مطلب به شما توضیح می‌دهیم اما اگر در این زمینه نیاز به اطلاعت بیشتری دارید می‌توانید با کارشناسان مؤسسه حقوقی ایلیاکو در تماس باشید.

درباره ثبت شرکت

شما با رعایت و پیگیری مراحل، شرایط و قوانینی که هر کشور وضع کرده است می‌توانید یک شرکت تجاری یا غیرتجاری را به ثبت برسانید و به صورت قانونی به فعالیت بازرگانی یا تجاری بپردازید. در ایران می‌توانید ۶ نوع شرکت مختلف را با توجه به اهداف و فعالیت‌های خود به ثبت برسانید. بنابراین ابتدا باید با انواع شرکت‌ها در ایران آشنا شوید و با توجه به فعالیت خود نسبت به ثبت شرکت اقدامات لازم را به عمل آورید.

با توجه به تعریف قانون تجارت «شرکت، شخصی حقوقی است که با قانون خاصی حسب مورد تحت قانون تجارت یا قانون خاص تشکیل شده باشد». در ادامه به شما انواع شرکت‌ها و شرایط ثبت هر کدام را توضیح می‌دهیم. طبق قانون تجارت شرکت‌های تجاری به گونه‌های زیر تقسیم می‌شوند.

۱. شرکت‌های سهامی (عام و خاص):

در شرکت سهامی همان‌طور که از نام شرکت مشخص است؛ سرمایه شرکت به صورت سهام بین سهامداران تقسیم می‌شود. مسئولیت سهامداران نسبت به پرداخت بدهی‌ها و دیون شرکت نیز بسته به میزان سهام آن‌ها دارد. شما حداقل با ۳ عضو و حداقل سرمایه ۵ میلیون ریال، می‌توانید یک شرکت سهامی به راه بیندازید.

تفاوت شرکت سهامی عام و خاص در این است که، حداقل ۵۱ درصد از سرمایه شرکت سهامی عام از طریق بورس و اوراق بهادار به مردم واگذار می‌گردد اما سرمایه شرکت سهامی خاص را مؤسسین تأمین می‌کنند و خودشان تنها سهامدارن شرکت هستند.

۲. شرکت با مسئولیت محدود:

شرکت با مسئولیت محدود را می‌توانید حداقل با ۲ سرمایه‌گذار اصلی برای امور تجاری به ثبت برسانید. در این شرکت‌ها سهام وجود ندارد و شرکا به میزان سرمایه‌شان ضامن تعهدات و پرداخت بدهی‌های شرکت هستند. تفاوت این نوع شرکت با دیگر شرکت‌ها در این است که انتقال سهم شرکا در این شرکت تنها با سند رسمی و موافقت دیگر شرکا امکان‌پذیر است.

این نوع شرکت بیشتر مناسب انجام تجارت‌ها خانوادگی و دوستانه است. همچنین شما در نام این نوع شرکت حتماً عبارت «با مسئولیت محدود» را قید کنید وگرنه شرکت در مقابل اشخاص حقوقی تضامنی به حساب می‌آید.

۳. شرکت‌های تضامنی:

شرکت‌های تضامنی با حداقل ۲ عضو برای انجام امور تجاری تشکیل می‌گردند. در صورت ناکافی بودن سرمایه شرکت برای پرداخت دیون و بدهی‌ها، بدهی شرکت به میزان مساوی از سرمایه‌ی شخصی شرکا پرداخت خواهد شد و هرگونه قرارداد و توافقی غیر از این صورت بگیرد وجاهت قانونی نخواهد داشت. بنابراین در چنین شرکت‌هایی، شخصیت و اعتبار شرکا بسیار مهم است.

طبق ماده ۹۵ قانون تجارت، شرکت تضامنی دارای «صورت عمومی» است؛ یعنی اگر شما قصد ثبت شرکتی داشته باشید و عبارت «سهامی عام»، «با مسئولیت محدود»، «تعاونی» و غیره را در نام شرکت ننوشته باشید، شرکت شما تضامنی است. تمام سرمایه نقدی شرکت تضامنی باید تأیید گردد و سهام غیرنقدی آن نیز باید تقویم (قیمت‌گذاری) و تسلیم شده باشد.

۴. شرکت مختلط (سهامی و غیرسهامی)؛

شرکت‌های مختلط سهامی و غیر سهامی با ۲ شریک تشکیل می‌شود. این شرکت‌ ترکیبی از شرکت‌های شخصی (تضامنی) و شرکت‌های سرمایه (سهامی و مسئولیت محدود) است. این شرکت با مسئولیت محدود و بدون انتشار سهام به ثبت می‌رسد. عده‌ی بسیار کمی اقدام به ثبت چنین شرکت‌هایی می‌کنند چون گزینه بهتر ثبت شرکت با مسئولیت محدود است.

شرکت مختلط سهامی تحت نام مخصوصی بین چند شرکای سهامی و یا چند شریک ضامن تشکیل می‌گردد. سرمایه بنیانگذاران این شرکت به صورت سهام یا قطعات مساوی سهام درمی‌آید و مسئولیت آن‌ها به میزان سرمایه‌ای است که در شرکت دارند.

۵. شرکت‌های نسبی:

شرکت‌های نسبی برای انجام امور تجاری با حداقل ۲ عضو تشکیل می‌شوند و مسئولیت هر یک از شرکا به میزان سرمایه‌شان خواهد بود. تنها نکته این است که در چنین شرکت‌هایی باید عبارت «شرکت نسبی» و حداقل نام یکی از شرکا در کنار عباراتی از قبیل «برادران» یا «شرکا» قید گردد. یا این‌که باید نام تمامی شرکا در عنوان شرکت لحاظ شود.

۶. شرکت‌های تعاونی تولید و مصرف:

شرکت تعاونی با حداقل ۷ شریک مختلف تشکیل می‌شود که هرکدام با توجه به شغل خود قصد تولید، فروش یا ارائه خدمات خاصی را دارند. هدف افصلی شرکت‌های تعاونی کمک به بهبود شرایط اقتصادی شرکا و خدمت‌رسانی به مردم است. شرکت‌های خیریه نیز در دسته‌ی شرکت‌های تعاونی قرار می‌گیرند و هدف از تشکیل‌شان رسیدن به اهداف مالی نیست.

ثبت شرکت در کرج: تنظیم اساسنامه

پس حالا که با انواع شرکت‌های تجاری آشنا شدیم، باید بدانیم که چطور می‌توانیم یک شرکت را به ثبت برسانیم و چه مراحلی را باید برای ثبت شرکت طی کنیم. برای ثبت تمام شرکت‌ها، ابتدا باید اساسنامه شرکت را تنظیم کنید. برای ثبت برخی دیگر هم نیاز به اساسنامه و هم شرکتنامه دارید. ابتدا نحوه تنظیم اساسنامه را به شما توضیح می‌دهیم.

اساسنامه سندی مختص به شرکت‌های سهامی عام و خاص است و مواردی مانند اختیارات مجمع عمومی، تکلیف سود و زیان شرکت، مدت انحلال و روابط شرکا با یکدیگر در اساسنامه مشخص می‌شود. درواقع شما در اساسنامه وظایف هر یک از مدیران، بازرسان و جانشینان آن‌ها را مشخص می‌کنید و همچنین تعداد، نحوه و مدت مدیریت مدیران شرکت نیز در اساسنامه باید قید گردد.

هنگام تنظیم اساسنامه شما باید راهکارها و خط مشی شرکت را مشخص کنید و موارد زیر را در اساسنامه قید کنید. در انتها تمامی شرکای شرکت باید اساسنامه را امضا کنند و اساسنامه و در صورت لزوم شرکتنامه را باید در «اداره کل ثبت شرکت‌ها» به ثبت برسانید.

  1. نام شرکت؛
  2. موضوع فعالیت شرکت بسیار دقیق و شفاف؛
  3. مدت فعالیت شرکت؛
  4. مرکز اصلی شرکت و محل شعب آن (اگر قصد دارید شعبه دیگری تأسیس کنید)؛
  5. مبلغ سرمایه شرکت (مقدار نقدی و غیرنقدی آن را به تفکیک مشخص کنید)؛
  6. تعداد سهام بی‌نام و بانام و مبلغ اسمی آن‌ها (درصورتی‌ که قصد دارید سهام ممتازه ایجاد کنید، تعداد، خصوصیات و امتیازات سهام را مشخص کنید)؛
  7. تعیین مبلغ پرداخت‌شده‌ی هر سهم و نحوه مطالبه بقیه مبلغ اسمی هر سهم و مدتی که ظرف آن باید این مبلغ مطالبه شود؛
  8. نحوه انتقال سهام بانام؛
  9. طریقه تبدیل سهام بانام به سهام بی نام و بالعکس.
  10. در صورت پیش بینی امکان صدور اوراق قرضه، ذکر شرایط و ترتیب آن.
  11. شرایط و ترتیب افزایش و کاهش سرمایه شرکت؛
  12. مواقع و ترتیب دعوت مجامع عمومی؛
  13. مقررات راجع به حد نصاب لازم جهت تشکیل مجامع عمومی و ترتیب اداره آن‌ها؛
  14. طریقه شور و اخذ رای و اکثریت لازم برای معتبربودن تصمیمات مجامع عمومی؛
  15. تعداد مدیران و طرز انتخاب و مدت ماموریت آن‌ها و نحوه تعیین جانشین برای مدیرانی که فوت می‌کنند یا استعفا می‌دهند یا محجور یا معزول یا به جهات قانونی ممنوع می‌گردند؛
  16. تعیین وظایف و حدود اختیارات مدیران؛
  17. تعداد سهام تضمینی که مدیران باید به صندوق شرکت بسپارند؛
  18. قید این که شرکت یک بازرس خواهد داشت یا بیشتر و نحوه انتخاب و مدت ماموریت بازرس؛
  19. تعیین آغاز و پایان سال مالی شرکت و موعد تنظیم ترازنامه و حساب سود و زیان و تسلیم آن به بازرسان و به مجمع عمومی سالانه؛
  20. نحوه انحلال اختیاری شرکت و ترتیب تصفیه امور آن؛
  21. نحوه تغییر اساس نامه.

ثبت شرکت در کرج: تنظیم شرکتنامه

شرکتنامه قراردادی است که میان شرکای شرکت منعقد می‌شود. تفاوت شرکتنامه با اساسنامه در این است که شما تنها برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی و شرکت نسبی نیاز به شرکتنامه دارید. شرکتنامه نشان‌دهنده تأسیس شرکت و نحوه‌ی فعالیت آن است. در شرکتنامه باید موارد زیر را قید کنید:

  • نام شرکت؛
  • موضوع فعالیت شرکت؛
  • سرمایه شرکت اعم از نقدی و غیرنقدی؛
  • میزان سهم‌الشرکه هر کدام از شرکای شرکت؛
  • تاریخ تأسیس شرکت؛
  • اسامی شرکای شرکت با قید مشخصات کامل هر کدام از آن‌ها (محل سکونت + شماره شناسنامه + کد ملي)؛
  • اسامی مدیران شرکت و اختیارات آن‌ها و ذکر این‌که چه کسانی در شرکت حق امضا دارند؛
  • اسامی بازرسان شرکت و نیز ذکر مشخصات کامل آن‌ها؛
  • چگونگی تقسیم سود و زیان شرکت؛
  • نحوه رسیدگی به حساب‌های شرکت؛
  • نحوه انحلال شرکت.

برگزاری مجمع عمومی

مجامع عمومی به سه دسته الی «مجمع عمومی مؤسسین»، «مجمع عمومی سالیانه» و «مجمع عمومی فوق‌العاده» تقسیم می‌شود. مجمع عمومی مؤسسین از مؤسسین و سهامداران اولیه شرکت‌های سهامی عام تشکیل می‌شود که در جریان تأیس شرکت در شرف تأسیس حاضر بوده‌اند. این مجمع صلاحیت انتخاب اولین مدیران، بازرسان و تصویب طرح اساسنامه و انتخاب روزنامه کثیرالانتشار را دارد.

برای تشکیل مجمع عمومی باید حداقل سهامدارانی که نصف سرمایه شرکت را تعهد کرد‌ه‌اند حضور داشته باشند. اگر در اولین دعوت اکثریت مذکور در جلسه حاضر نشدند، مؤسسین باید در دو نوبت نسبت به دعوت آن‌ها اقدام نمایند؛ مشروط بر این‌که لااقل ۲۰ روز از دعوت به جلسه قبلی گذشته باشد و نتیجه آن در روزنامه کثیرالانتشار منتشر شده باشد.

مجمع عمومی جدید وقتی قانونی است که شرکایی در آن حضور داشته باشند که لااقل یک‌سوم سرمایه شرکت را دارند. در هر یک از دو مجمع تصمیمات با اکثریت دو سوم آراء حاضرین اتخاذ می‌شود. در صورتی‌که در مجمع عمومی سوم اکثریت لازم حاضر نشدند، مؤسسین عدم تشکیل شرکت را اعلام می‌دارند.

مدارک لازم برای ثبت شرکت در کرج

شما برای رسمیت بخشیدن به کسب‌وکار خود باید شرکت‌تان را به ثبت برسانید. با ثبت شرکت نه‌تنها به عنوان یک شخصیت حقوقی به فعالیت می‌پردازید، بلکه فعالیت‌های خود را به صورت رسمی و قانونی ثبت می‌کنید و از مزایای ثبت شرکت نیز بهره‌مند خواهید شد و همچنین از بروز مشکلات حقوقی احتمالی در آینده جلوگیری می‌کنید.

ثبت شرکت تقریباً مراحل پیچیده‌ای دارد. درست است که می‌توانید بعد از ثبت شرکت هرگونه تغییری در شرکت اعمال کنید و یا حتی موضوع فعالیت شرکت خود را تغییر دهید ولی این‌کار هم زمان‌بر است و هم هزینه دارد؛ بنابراین برای درست به ثبت رساندن شرکت‌تان، می‌توانید ثبت را به کارشنسان مؤسسه حقوقی ایلیاکو بسپارید.

برای ثبت شرکت باید برخی مدارک عمومی و اختصاصی را تهیه کنید. مدارک عمومی برای تمام شرکت‌ها یکسان هستند ولی مدارک اختصاصی بستگی به نوع و فعالیت شرکت دارد. مدارک عمومی برای ثبت شرکت‌ها عبارتند از:

  • مدارک هویتی تمام اعضا و شرکا (کارت ملی +‌ شناسنامه)؛
  • شرکتنامه (برای شرکت‌هایی با مسئولیت محدود، تضامنی و نسبی)؛
  • تقاضانامه ثبت شرکت؛
  • کد ثنا برای تمامی اعضای هیئت مدیره؛
  • اساسنامه با امضای تمام شرکا و اعضا؛
  • تعیین حق امضا (چنانچه حق امضا برای یک نفر باشد باید نوع و شرایط امضای شرکت مشخص شود)؛
  • سِمت و سهام هر یک از اعضا؛
  • ۵ نام حداقل ۳ سیلابی (کارشناسان اداره ثبت شرکت‌ها آن‌ها را تأیید یا رد می‌کنند)؛
  • مجوز (در صورت نیاز و بستگی به نوع فعالیت شرکت دارد)؛
  • دو نسخه از صورتجلسه مجمع عمومی یا جلسه مؤسسین شرکت یا صورتجلسه هیئت مدیره؛
  • تعیین سرمایه نقدی و غیرنقدی و پرداخت آن (بستگی به نوع شرکت انتخابی‌تان دارد).

چطور شرکت خود را به ثبت برسانیم؟

پیش از هر اقدامی و حتی پیش از ثبت یک شرکت باید به سراغ انتخاب نام شرکت و تهیه‌ی مدارک لازم بروید. دقت کنید که نام انتخابی‌تان باید ساده و اصیل باشد و همچنین مشتریان بتوانند آن را به راحتی تلفظ کنند چون احتمالاً در آینده نام شرکت‌تان، مشخص‌کننده‌ی فعالیت و نام برندتان خواهد بود. پس نامی متناسب با فعالیت خود انتخاب کنید که بتوانید در آینده در زمینه‌ی برندسازی نیز از آن استفاده کنید.

هنگام انتخاب نام شرکت مطمئن شوید که آن نام هیچ کجای دیگری به ثبت نرسیده باشد. برای انتخاب نام مناسب و کسب اطلاعات بیشتر در مورد مراحل ثبت شرکت که در ادامه برایتان فهرست کرده‌ایم، می‌توانید از کارشناسان مؤسسه حقوقی ایلیاکو کمک بگیرید.‌ شما برای ثبت شرکت خود ابتدا باید وارد سامانه‌ «اداره ثبت شرکت‌ها» شوید و سپس با تکمیل مراحل زیر، شرکت خود را به ثبت برسانید.

  1. تکمیل فرم اطلاعات؛
  2. انتخاب نوع و نام شرکت؛
  3. تعیین موضوع فعالیت شرکت و ثبت مجوز (در صورت نیاز)؛
  4. ثبت مشخصات شرکت؛
  5. تعیین نوع و مقدار سرمایه؛
  6. تعیین سمت‌ها؛
  7. ثبت اطلاعات؛
  8. تعیین شعب شرکت (اگر قصد دارید برای شرکت شعبه‌ای بزنید، بهتر است از همان ابتدا آن را به ثبت برسانید)؛
  9. ارائه‌ اظهارنامه و اساسنامه.

پس از طی تمامی این مراحل و ثبت کردن مدارک‌تان در سامانه اداره ثبت شرکت‌ها، کارشناسان مربوطه مدارک شما را تأیید خواهند کرد ولی اگر مدارک‌تان ایرادی داشته باشد، به شما اطلاع می‌دهند تا ایرادات مدارک خود را رفع کنید. اگر مدارک‌تان تأیید شد باید اصل تمامی مدارک را با پُست پیشتاز به اداره «ثبت شرکت‌ها» ارسال نمایید.

پس از تأیید ثبت شرکت‌تان، می‌توانید نسبت به نشرآگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار شرکت اقدام کنید.

هزینه ثبت شرکت در کرج

همان‌طور که تا به این‌جای مطلب متوجه شدید، در ایران می‌توانید بسته به نیاز خود و نوع فعالیت و همچنین کسب‌وکارتان شرکت‌های تجاری مختلفی را به ثبت برسانید که هر یک از آن‌ها هزینه‌های خاص خود را دارند و بسته به مدارک شما متفاوت خواهند بود. قدم نهایی در ثبت شرکت، تحریر و صدور آگهی تأسیس شرکت است. علاوه بر آگهی ثبت شرکت، شما باید خلاصه‌ای از شرکتنامه و منضمات آن را نیز در آگهی خود منتشر کنید.

اداره ثبت محل باید این آگهی را در مجله‌ی رسمی دادگستری و یکی از جراید کثیرالانتشار ظرف یک ماه، به خرج خود شرکت منتشر کند. همچنین در همین مرحله باید هزینه‌ی ثبت آگهی شرکت را در روزنامه‌های رسمی تعیین‌شده پرداخت کنید که هزینه‌ی آن بسته به موضوع شرکت و تعداد خطوط متفاوت خواهد بود.

به طور کلی برای ثبت شرکت در کرج باید هزینه‌های زیر را در نظر بگیرید:

  • هزینه تعیین نام؛
  • هزینه ارسال مدارک با پُست؛
  • هزینه حق‌الثبت؛
  • هزینه حق‌الدرج؛
  • هزینه نشرآگهی در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار؛

اگر بخواهید مراحل ثبت را از طریق وکیل یا شرکت مشاوره حقوقی پیگیری نمایید باید هزینه آن‌ را نیز به این هزینه‌ها اضافه کنید.

ثبت شرکت: پل ارتباطی میان ایده و عمل

با مطالعه این مطلب متوجه شدید که چطور می‌توانید شرکتی را با توجه به فعالیت خود به ثبت برسانید. شما با ثبت شرکت می‌توانید درآمد خود را افزایش دهید و همچنین ارتباط قوی‌ای با دیگر شرکت‌ها داشته باشید. همچنین امور تجاری خود را راحت‌تر پیش ببرید و از مزایای دولتی مانند اخذ وام بهره‌مند شوید و در برخی شرایط نیز شرکت شما از پرداخت مالیات معاف خواهد بود.

با ثبت شرکت در کرج می‌توانید تجربه‌ی خود در زمینه راه‌اندازی کسب‌وکارهای تجاری را افزایش دهید و همچنین در امور تجاری به موفقیت برسید. می‌توانید ثبت شرکت خود را به کارشناسان مؤسسه حقوقی ایلیاکو بسپارید. همچنین کارشناسان این مؤسسه پاسخگوی سؤالات شما در زمینه ثبت شرکت خواهند بود.

ثبت شرکت در کرج
ما با شما تماس میگیریم لطفا شماره موبایل خود را وارد کنید

پاسخ دادن به :

فرم ارسال نظر و سوال
ارسال با تشکر از ارسال نظر . پس از تایید نظر شما درج خواهد شد
در فرم پر شده خطاهایی وجود دارد. لطفا آنها را بررسی کنید.
اعتبارسنجی فرم موفق بود!
پایان مشاوره

به سیستم مشاوره آنی خوش آمدید .
لطفا جهت شروع پشتیبانی یکی از روش های زیر را انتخاب فرمایید