ثبت تغییرات شرکت تعاونی
نگارش توسط : تیم تحریریه ایلیا | سه شنبه، 2 بهمن 1403
ثبت تغییرات شرکت تعاونی تولیدی یا مصرفی، گامی ضروری برای حفظ پویایی و انطباق با قوانین است. بدین طریق شما میتوانید شرکت خود را با شرایط مختلف سازگار کنید. مسلماً زمانی که شرکت تعاونی خود را به ثبت رساندید هدف خاصی داشتید؛ ممکن است در میانهی راه هدفتان تغییر کند یا اینکه بخواهید تغییرات خاصی در وضعیت شرکت خود به وجود آورید.
هر گونه تغییری در شرکت خود را به ثبت برسانید تا بتوانید بهصورت قانونی به فعالیت خود ادامه بدهید. برای ثبت تغییرات شرکت تعاونی نیاز به مدارک خاصی دارید و همچنین باید بدانید که دقیقاً چه نوع تغییری را میتوانید به ثبت برسانید. در ادامه ما شرایط و مدارک لازم ثبت تغییرات شرکت تعاونی را به شما توضیح میدهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید با کارشناسان مؤسسه حقوقی ایلیاکو تماس بگیرید.
درباره شرکت تعاونی
اشخاص حقوقی و حقوقی به منظور رفع نیازمندیهای مشترک و بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی و با همکاری دیگر اشخاص، میتوانند شرکت تعاونی تولیدی یا مصرفی به ثبت برسانند. تعداد اعضای شرکت تعاونی نباید از ۷ نفر کمتر باشد و همچنین تمام یا حداقل ۵۱ درصد از سرمایه چنین شرکتهایی به وسیلهی اعضای آن تأمین میگردد و در اختیار شرکت قرار میگیرد.
وزارتخانهها، سازمانها، شرکتهای دولتی و وابسته به دولت و تحت پوشش دولت، بانکها، شهرداریها، شوراهای اسلامی کشوری، بنیاد مستضعفان و سایر نهادهای عمومی میتوانند از طریق اخذ وام بدون بهره یا هر راه مشروع دیگر از قبیل مشارکت، مضاربه، مزارعه، مساقات اجاره، اجاره به شرط تملیک، شرط فروش اقساطی و صلح اقدام به کمک در تامین یا افزایش سرمایه شرکتهای تعاونی نمایند بدون آنکه عضوی از این شرکتها باشند.
ثبت تغییرات شرکت تعاونی
نیازی نیست که تمامی تغییرات شرکت تعاونی را به ثبت برسانید. برخی تغییرات مثل استخدام یا تعدیل نیرو، تغییر در خط مشی داخلی شرکت، شیوهی مدیریت و موارد اینچنینی را نیازی نیست که قانوناً به ثبت برسانید. بهطور کلی هر گونه تغییری که باعث تغییر در اساسنامه شرکت تعاونی شود باید حتماً بهصورت قانونی به ثبت برسد. برخی از این تغییرات به شرح زیر است:
- در صورتی که محل فعالیت شرکت تغییر کند.
- اگر نام شرکت تعاونی تغییر کند.
- در صورتی که موضوع فعالیت آن دچار تغییر شود.
- تغییر قالب هم باید ثبت شود.
- هر گونه تغییر در اعضای هیئت مدیره و یا شرکا باید ثبت شود.
- ثبت افزایش و یا کاهش سرمایه شرکت ضروری است.
- اگر شریک جدید به شرکت وارد شود و افزایش سرمایه هم صورت نگیرد، نیاز به ثبت وجود دارد.
- اگر شریک جدید به شرکت وارد شده و افزایش سرمایه صورت گیرد، ثبت ضروری است.
- خروج شریک با کاهش و یا بدون کاهش سرمایه باید ثبت شود.
- انحلال شرکت به شکل های مختلف هم از جمله این موارد است.
- هر گونه انتقال سهام میان شرکا باید ثبت گردد.
تغییر در اساسنامه شرکت تعاونی
مجمع عمومی عادی و فوقالعاده دو رکن اساسی شرکت شما هستند و میتوانند برای تغییرات شرکت تصمیم بگیرند. شما میتوانید درباره انتخاب هیئت مدیره، انتخاب بازرس، تعیین بودجه و تصویب آن، کاهش یا افزایش سرمایه و تعیین روزنامه کثیرالانتشار برای انتشار آگهی را از طریق مجمع عمومی عادی مشخص کنید.
اساسنامه شرکت در اولین مجمع عمومی عادی با اکثریت حداقل دو سوم آرای اعضای حاضر در مجمع وجه قانونی خواهد داشت. برای تغییر در اساسنامه باید مجمع عمومی فوقالعاده برگزار کنید و سه چهارم اعضای حاضر باید صورتجلسه ثبت تغییرات را امضا کنند.
درباره مجمع عمومی فوقالعاده
همانطور که از نام آن پیداست، این مجمع برای رسیدگی و اتخاذ تصمیم درباره اموری برگزار میشود که نسبت به امور جاری و عادی شرکت، اولویت دارند. وظایف و اختیارات مجمع عمومی فوقالعاده به شرح زیر است:
- تغییر مواد اساسنامه شرکت تعاونی در حدود قانون بخش تعاونی و با تایید وزارت تعاون؛
- تصمیم گیری در مورد عزل هیئت مدیره؛
- تصمیم گیری در مورد قبول استعفای هیئت مدیره؛
- تصمیم گیری درباره ادغام شرکت تعاونی با شرکت تعاونی دیگر؛
- انحلال شرکت تعاونی؛
- رسیدگی و تصمیم گیری درباره گزارش بازرس یا هر یک از بازرسان درباره تخلفات هیئت مدیره و مدیر عامل. (مستفاد از ماده 24 قانون بخش تعاونی و تبصره آن).
نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که مواردی از اساسنامه شرکت تعاونی، مانند بی نام بودن سهام، منظور کردن ذخایر قانونی و مقدار حداقل یا حداکثر آن ها، حق رای اعضا و غیره که در خصوص آنها تصریح قانونی وجود دارد و مقررات راجع به آن ها امری است، اساساً قابل تغییر نیستند؛ لذا مجمع عمومی فوقالعاده نمیتواند آنها را تغییر دهد.
مدارک لازم برای ثبت تغییرات شرکت تعاونی
پس از برگزاری مجمع عمومی فوقالعاده باید صورتجلسهای را تنظیم کنید. همچنین اگر تصمیم به ایراد تغییری در شرکت گرفتهاید و در مورد آن را در جلسه مجمع عمومی عادی صحبت کردهاید و به توافق رسیدهاید، باز هم باید صورتجلسه ثبت تغییرات را با امضای تمامی اعضای حاضر در جلسه تنظیم کنید. پس از آن باید مدارک زیر را تهیه کنید:
- یک نسخه از اساسنامه (با درنظر گرفتن تمام تغییرات اعمال شده)؛
- مدارک هویتی تمامی شرکا و حاضران در مجمع (کارت ملی + شناسنامه)؛
- نسخهای از روزنامه رسمی که آگهیهای پیشین تبت تغییرات شرکت در آن چاپ شده است.
چطور تغییرات شرکت تعاونی را به ثبت برسانیم؟
برای ثبت تغییرات شرکت تعاونی، پس از تهیه و تنظیم صورتجلسه مجمع عمومی و همچنین تهیه مدارک زیر باید به سامانه «اداره ثبت شرکتها» مراجعه نمایید. میتوانید ثبت تغییرات شرکت تعاونی را به کارشناسان مؤسسه حقوقی ایلیاکو بسپارید. اگر قصد دارید خودتان تغییرات شرکت را به ثبت برسانید باید مراحل زیر را قدمبهقدم دنبال کنید:
- بخش «صورتجلسه تغییرات» را انتخاب کنید.
- اطلاعات لازم از جمله نوع شرکت تعاونی خود را وارد کنید.
- بسته به نیاز اطلاعات مجمع عمومی عادی یا فوقالعاده را وارد کنید.
- متن کامل صورتجلسه را باید تایپ و ثبت کنید.
- اطلاعات تمامی اشخاصی که در جلسه حضور داشتهاند وارد نمایید.
- هر تغییری که در شرکت صورت دادهاید (نام شرکت، تغییر شرکا، کاهش یا افزایش سرمایه و غیره) را باید وارد نمایید.
- مدارک و اسناد لازم را بارگذاری کنید و اطلاعات را به ثبت برسانید و درخواستتان را نهایی کنید.
پس از آن باید اصل کلیه مدارک و ضمائم را از طریق پُست پیشتاز به اداره «ثبت شرکتها» ارسال نمایید. پس از آنکه کارشناسان مدارکتان را بررسی کردند میتوانید نسبت به نشر آگهی ثبت تغییرات شرکت در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار شرکت اقدام کنید.
هزینه ثبت تغییرات شرکت تعاونی
هزینه ثبت تغییرات نیز مانند ثبت شرکت، ممکن است بسته به شرایط و مسائل خاصی متغیر باشد. در زمینه ثبت تغییرات شرکتها، با توجه به نوع تغییرات و همچنین تعداد صورتجلسههایی که برای تغییرات برگزار کردهاید این مبلغ متفاوت خواهد بود. در مورد ثبت تغییرات شرکت تعاونی، باید هزینههای مربوط به ثبت تغییرات در وزات تعاون را نیز در نظر بگیرید.
پس از آن باید هزینه نشرآگهی در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار را نیز به این هزینهها اضافه کنید. با انتشار آگهی شما درواقع تمامی افراد را در جریان تغییرات شرکت قرار دادهاید ولی اگر آگهیهای لازم را منتشر نکنید، در حقیقت ثبت این تغییرات قانونی نبوده است.
ثبت تغییرات شرکت تعاونی؛ پل ارتباطی بین شرکت و مراجع قانونی
پس همانطور که با مطالعه این مطلب متوجه شدید هر گونه تغییرات در وضعیت سرمایه، ادغام، انحلال یا تغییر نام، آدرس، نوع فعالیت و غیره شرکتهای تعاونی را باید به صورت قانونی به ثبت برسانید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه هزینه ثبت تغییرات شرکت تعاونی با کارشناسان مؤسسه حقوقی ایلیاکو تماس بگیرید.
پاسخ دادن به :
فرم ارسال نظر و سوال