تنظیم طرح توجیهی در کرج
نگارش توسط : تیم تحریریه ایلیا | سه شنبه، 2 بهمن 1403
تنظیم طرح توجیهی در کرج قدمی مهم در تعیین ارزش یک پروژه محسوب میشود. شما با ایجاد یک طرح توجیهی مناسب، میتوانید ایدهی اجرای یک پروژه را ارزیابی کنید و ریسکها و چالشهای بالقوه در اجرای ایده یا پروژه را بشناسید و همچنین منابع و امکانپذیر بودن اجرای پروژه را بسنجید و میزان سودآوری آن را محاسبه کنید.
با توجه به گستردگی تجارت در شهر کرج، میتوانید با یک طرح توجیهی مناسب به راحتی سرمایهگذاران را مجذوب پروژهی خود کنید و استراتژیهای مناسبی برای جذب مشتریان بالقوه در کرج داشته باشید. اما اینکه چطور باید یک طرح توجیهی مناسب بنویسید در ادامه این مطلب خواهید خواند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تنظیم طرح توجیهی در کرج با کارشناسان مؤسسه حقوقی ایلیاکو تماس بگیرید.
چرا باید طرح توجیهی بنویسیم؟
اگر بخواهید از بانک وام بگیرید یا اینکه سرمایهگذارها را مجاب به سرمایهگذاری در پروژه خود بکنید، باید بتوانید از آن دفاع کنید و موفقبودن آن را به اثبات برسانید. طرح توجیهی دقیقاً برای همین زمان است که قصد دارید کارشناس بانک یا سرمایهگذاران را در جریان ایده و اجرای خود قرار دهید. شما هنگام تنظیم طرح توجیهی باید به سؤالاتی درباره چیستی و زمان مناسب اجرای پروژه خود اشاره کنید و مبلغ مورد نظر خود را نیز ذکر کنید.
طرح توجیهی به تصمیمگیرندگان کمک میکند تا از مزایای بالقوه پروژه شما آگاه شوند و همچنین موانع و محدودیتهای اجرای طرح یا پروژهتان را بشناسند. در نتیجه یک طرح توجیهی مناسب شما را به رسیدن به اهدافتان نزدیک خواهد کرد. هدف اصلی از نوشتن یک طرح توجیهی این است که ببینید آیا اجرای این پروژه از نظر فنی، مالی و قانونی امکانپذیر است و اینکه آیا میتواند شما را به سود مناسبی برسانید یا خیر.
انواع طرح توجیهی
اساساً شما در نوشتن طرح توجیهی تجاری دو هدف در ذهن دارید. یا میخواهید از آن در کسبوکار خود به عنوان راهنما استفاده کنید یا اینکه بهدنبال دریافت وام و جذب سرمایهگذار هستید. طرح توجیهی در هر صورت اطلاعات مفصلی در مورد تمام جنبهها در اختیار وامدهنده و سرمایهگذار قرار میدهد. طرح توجیهی به سه دستهی اصلی تقسیم میشود:
توجیهپذیری فنی
با این طرح منابع فنی موجود برای پروژه را بررسی میکنید. با این طرح نشان میدهید که آیا تجهیزات مناسب و کافی و همچنین دانش فنی مناسب برای تکمیل اهداف پروژهی خود را دارید یا خیر. مثلاً اگر پروژهای برای تولید پنجاههزار محصول در ماه دارید، اما فقط بتوانید سیهزار محصول در کارخانهی خود تولید کنید، انجام این پروژه از نظر فنی امکانپذیر نیست.
تجزیه و تحلیل مالی
این طرح به شما امکان میدهد تا پروژهتان را از لحاظ مالی بسنجید. این طرح شامل تجزیه و تحلیل هزینه و سودآوری پروژه میشود. همچنین بازده مورد انتظار سرمایهگذاری را پیشبینی کرده و خطرات مالی را ترسیم میکند. هدف این نوع طرح، درک مزایای اقتصادی پروژه است.
مطالعات بازار
در این طرح شما به ارزیابی این مسئله میپردازید که تیم شما انتظار دارد محصولات یا خدمات در بازار چگونه عرضه شود و چگونه عمل کند. این بخش از گزارش شامل تجزیه و تحلیل بازار، رقابت و پیشبینی فروش میشود.
مراحل تدوین طرح توجیهی در یک نگاه
متن طرح توجیهی باید بسیار دقیق باشد و بیشترین میزان اطلاعات ممکن در آن لحاظ شده باشد. برای نوشتن طرح توجیهی هیچ محدودیتی از لحاظ حجم یا تعداد صفحات ندارید اما بهطور متوسط بهتر است آن را در 40 یا 70 صفحه تهیه کنید. طرح را به بخشهای مختلف تقسیم کنید و همه چیز را در آن مشخص کنید. در ادامه مراحل تنظیم طرح توجیهی را در یک نگاه ببینید:
- مقدمه؛
- خلاصهی بررسیهای اولیه (موقعیتیابی طرح)؛
- مشخصات مجری طرح؛
- مشخصات طرح؛
- مشخصات مجوزهای قانونی اخذ شده؛
- خلاصه برآورد مالی طرح؛
- برآورد سرمایه ثابت؛
- برآورد هزینهی نگهداری طرح؛
- برآورد هزینهی استهلاک طرح؛
- برآورد سرمایهی در گردش طرح؛
- برآورد هزینههای پیشبینینشدهی تولید
- مشخصات محصول، فرآیند و روش تولید محصول؛
- نحوهی سرمایهگذاری؛
- هزینهی تسهیلات مالی؛
- پیشبینی مالی طرح پس از شروع بهرهبرداری؛
- قیمت تمامشدهی محصول؛
- برآورد سود و زیان سالیانهی طرح؛
- محاسبهی نقطهی سربهسر؛
- محاسبهی سایر نسبتهای مالی؛
- برنامهی زمانبندی اجرای طرح؛
- تجزیه و تحلیل طرح.
تنظیم طرح توجیهی در کرج
اگر میخواهید یک طرح توجیهی مناسب برای ایده یا پرژه خود تنظیم کنید مراحل زیر را دنبال کنید:
- تجزیه و تحلیل اولیه:
با ترسیم طرح پروژه، کار را شروع کنید. باید بر روی نیازهای برآورده نشده تمرکز کنید؛ مانند بازاری که تقاضا در آن بیشتر از عرضه است و ببینید آیا محصول یا خدمات مدنظر شما، مزیت مشخصی خواهد داشت یا خیر. در مرحله بعد، ببینید آیا موانع دشواری بر سر راه فاکتورهای امکان سنجی وجود دارند یا خیر؟ به عبارت دیگر، وجود عواملی مانند قیمت خیلی بالا، ناتوانی از بازاریابی موثر و غیره را درنظر بگیرید.
- صورت درآمد پیش بینی شده:
در این مرحله، باید نگاهی به عقب بیندازید. توقع دارید که پروژه چقدر برایتان درآمدزایی داشته باشد؟ بنویسید و بعد ببینید برای تحقق هدف، چه مقدار پشتوانه مالی نیاز خواهید داشت. پایه و اساس صورت سود و زیان، همین است.
- نظرسنجی یا تحقیق بازاری:
این مرحله، کلید موفقیت طرح توجیهی شماست. بنابراین برای مرحله تجزیه و تحلیل بازار تا حد امکان سنگ تمام بگذارید. تحقیقات بازاری، واضح ترین تصویر را از درآمد و بازگشت سرمایهای که میتوانید از پروژه انتظار داشته باشید به شما ارائه میدهد. عواملی مانند تأثیر موقعیت جغرافیایی بر بازار، جمعیت شناسی، تجزیه و تحلیل رقبا، ارزش بازار و میزان سهم خود و میزان واکنش بازار به خدماتی که ارائه خواهید داد را ارزیابی کنید.
- تصمیم نهایی:
اکنون در مرحله تصمیمگیری در مورد امکان پذیر بودن یا نبودن پروژه هستید. ساده به نظر میرسد، در واقع مراحل مختلف طرح توجیهی شما را به اینجا رسانده است. یکی دیگر از عواملی که بایستی در نظر بگیرید این است که آیا این پروژه ارزش وقت، تلاش و هزینهها را دارد؟ آیا با اهداف استراتژیک و آرزوهای بلندمدت سازمان همخوانی دارد یا خیر؟
هزینه تنظیم طرح توجیهی در کرج
شما برای طرح توجیهی باید یک گزارش مختصر در حدود 70 صفحه داشته باشید که در یک بخش تهیه شده و تمام سرفصلهای لازم و ضروری برای ارائه به کلیهی بانکها، مؤسسات مالی و اعتباری و غیره را در آن بگنجانید. نوشتن طرح توجیهی هزینهی بالایی برای شما ندارد اما در مقابل کارایی بسیار بالایی دارد و اهداف مورد نظر شما را تأمین خواهد کرد.
همچنین در انتها طرح توجیهی شما باید از نظر فنی بررسی شود و چنانچه مشکلی دارد، مشکل آن نیز باید اصلاح شود. بهتر است برای تنظیم طرح توجیهی با کارشناسان مؤسسه حقوقی ایلیاکو مشورت کنید.
با طرح توجیهی، در پروژههایتان به موفقیت برسید
پس همانطور که با مطالعه این مطلب متوجه شدید، شما با طرح توجیهی یک ارزیابی دقیق از پروژه و ایدههایتان ارائه خواهید کرد تا ببینید اگر اجرای ایده یا پروژه امکانپذیر است، به سراغ اجرای آن بروید چون در غیر اینصورت تمام کارهایی که برای اجرای پروژه انجام بدهید تنها وقت شما را تلف خواهد کرد. مهمترین مزیت طرح توجیهی این است که چشم شما را بر ایده و سرمایه باز میکند و میتوانید پروژه را از تمامی جوانب بسنجید و تصمیم درست بگیرید.
امکان سنجی جوانب در طرح توجیهی به شما کمک میکند تا هزینهها و فعالیتهای لازم برای راهاندازی و اجرای کسبوکار یا پروژه را بسنجید و آگاهانه دست به اقدامات مناسب بزنید و فعالیت خود را آغاز کنید.
پاسخ دادن به :
فرم ارسال نظر و سوال