اخذ جواز تأسیس صنایع
نگارش توسط : تیم تحریریه ایلیا | سه شنبه، 2 بهمن 1403
اخذ جواز تأسیس صنایع به رشد و توسعه کسبوکارشما کمک خواهد کرد. کسب این جواز میتواند نقطهی شروعی برای خلاقیت و نوآوری باشد و تولید، صادرات و تجارت را تسهیل کند. با تأسیس صنایع میتوانید محصولاتی باارزشتر تولید کنید و همچنین وضعیت محصولات خود را از طریق بهرهوری بهبود ببخشید.
تأسیس صنایع نیاز به زیرساختهای مناسبی دارد و اینکه باید بدانید برای اخذ جواز تأسیس صنعتی باید چه مراحلی را طی کنید و نیاز به چه مدارکی دارید. برای کسب اطلاعات بیشتر و اطلاع از هزینههای روز اخذ جواز تأسیس با کارشناسان مؤسسه حقوقی ایلیاکو تماس بگیرید.
جواز تأسیس صنایع چیست؟
جواز تأسیس صنایع نوعی مجوز است که متقاضی تأسیس کارخانه و واحد صنعتی باید قبل از راهاندازی واحد صنعتی آن را دریافت کند. این جواز نشان میدهد که شما به عنوان شخص حقیقی یا حقوقی به صورت قانونی به فعالیت در زمینه صنعت میپردازید. یعنی اگر شما بدون داشتن جواز شروع به ساختوساز و راهاندازی کنید این امر غیرقانونی تلقی میشود و پیگرد قضایی دارد.
بنابراین شما به عنوان شخص حقیقی یا حقوقی باید این جواز را براساس فعالیت و نوع محصول تولیدی خود اخذ کنید. شما با اخذ این مجوز اجازه دارید که یک واحد تولیدی به راه بیندازید. بنابراین فرقی نمیکند اگر میخواهید یک کارخانه به راه بیندازید یا در قالب شرکت و به صورت چند نفری یک واحد صنعتی تأسیس کنید، در هر صورت باید جواز تأسیس بگیرید.
بهتر است پیش از هر اقدامی با انواع جواز کسب آشنا باشید تا بتوانید این جواز را متناسب با کار و فعالیت خود اخذ کنید.
انواع جواز تأسیس شرکت
جواز تأسیس صنایع براساس محصول تولید و ارگان تولیدکننده صادر میشود. شما بسته به فعالیت خود باید جواز مربوطه را از یکی از وزارتهای «صنعت، معدن و تجارت»، «جهاد کشاورزی»، «وزارت بهداشت»، «وزارت کشور» یا «وزارت کار و تعاون» اخذ کنید. جواز تأسیس به دستههای زیر تقسیم میشود:
- جواز تاسیس صنعتی: این نوع جواز مربوط به مشاغلی است که متقاضیان آن میخواهند در حوزه کالاهای صنعتی محصولی را تولید کنند. معمولاً تمام واحدهای صنعتی در این دسته قرار دارند. با این مجوز شخص یا شرکت میتواند یک واحد صنعتی در شهرک صنعتی یا هر مکان دیگری راه اندازی کند.
- جواز تاسیس آموزشی: همانطور که از نام این جواز مشخص است هر متقاضی که قصد راه اندازی کسبوکارهای آموزشی نظیر برگزاری کلاسهای کنکور، تأسیس مدارس غیر انتفاعی، کلاسهای آموزشی مختلف، پیش دبستانی و … دارد باید این مجوز تاسیس را دریافت کند. مرجع صادر کننده این جواز تاسیس، وزارت آموزش و پرورش است. مجوز تاسیس آموزشگاههای هنری آزاد و کلاسهای سینمایی نیز در این دسته قرار دارند. اما متقاضیان این مجوز را باید از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کنند.
- جواز تاسیس مشاغل خانگی: برخی از مشاغل خانگی که قصد توسعه شغل یا ارائه خدمات به محیط بیرون را دارند هم باید جواز تاسیس اخذ کنند.
شرایط اخذ جواز تأسیس صنایع
باید این را به خاطر داشته باشید که مرجع صادرکننده جواز تأسیس براساس محصول تولیدی و نوع فعالیت اقتصادی شما متفاوت خواهد بود. مثلاً اگر میخواهید مجوز تأسیس حوزه گردشگری و صنایع دستی را اخذ کنید باید به وزارت «میراث فرهنگی» مراجعه کنید. همچنین صدور جواز صنایع کشاورزی و تولید کشاورزی و غذایی بر عهده وزارت «جهاد کشاورزی» است. پس شما باید برای اخذ جواز تأسیس صنایع، بسته به نوع فعالیت خود باید به وب سایتهای یکی از وزارتهای «صمت»، «صنعت، معدن و تجارت»، «تولیدات و صنایع کشاورزی و غذایی»، «کار و تعاون در حوزه کارآفرینی» یا سایر سازمانها و وزارتخانهها مراجعه کنید.
سپس باید شرایط کسبوکار مثل مساحت زمین، میزان مصرف انرژی، تعداد کارمندان و سایر جزئیات مروبط به فعالیت خود را ارائه دهید تا بتوانید این جواز را دریافت کنید. برای اخذ جواز باید یک سری شروط و پیشنیازها را داشته باشید. اخذ این جواز کمی زمانبر است ولی کارشناسان مؤسسه حقوقی ایلیاکو میتوانند به شما کمک کنند تا این پروسه را بسیار سریعتر طی کنید.
این شرایط به قدری مهم هستند که اگر حتی یکی از آنها شامل حال شما نشود، نمیتوانید این مجوز را اخذ کنید. بنابراین فهرست زیر را با دقت بخوانید و اگر سؤالی در مورد هر کدام از این شرایط داشتید، با کارشناسان حقوقی ثبت بین الملل در تماس باشید.
- متقاضی باید 18 سال را تمام کرده باشد؛
- تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران را داشته باشد؛
- اگر مرد هستید باید کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت داشته باشید؛
- مدارک لازم که در زیر فهرست کردهایم را تهیه کنید؛
- برخورداری از زمین مورد نیاز یا در تأمین زمین موافقتهای اولیه را بهعمل آورده باشید؛
- اخذ مجوز فعالیت (این مجوز با جواز تأسیس فرق دارد و در مورد نوع فعالیت شما است)؛
- عدم سوءسابقه و عدم اعتیاد؛
- تکمیل فرم درخواست مجوز در وبسایت و درگاه ملی «مجوزها و سامانه».
مدارک اخذ جواز تأسیس صنایع
برای اخذ جواز تأسیس باید مدارک لازم را تهیه کنید و سپس اقدام به ثبت مدارک و درخواست خود در سامانه وزارت مربوطه کنید. به جدول زیر نگاه کنید و مدارک لازم برای اشخصاص حقوقی یا حقیقی را تهیه کنید:
مدارک لازم برای اخذ جواز تأسیس |
|
حقوقی |
حقیقی |
کپی روزنامه تأسیس شرکت و اساسنامه |
مدارک هویتی متقاضی (کارت ملی + شناسنامه) |
کپی شرکتنامه یا اظهارنامه |
ارائه مجوز لازم (اگر قصد تولید محصول دارید باید مجوز بگیرید) |
مُهر و سربرگ شرکت |
کارت پایان خدمت (برای متقاضیان مرد) |
کامل کردن فرم پرسشنامه |
کامل کردن فرم پرسشنامه یا ارائه طرح توجیهی |
ارائه طرح توجیهی |
ارائه تمام اطلاعات مربوط به محصول تولیدی |
چطور جواز تأسیس صنایع بگیریم؟
پس شما در مرحله اول باید برنامه تولید مواد اولیه را پُر کنید. کارشناسان پس از بررسی اطلاعات و تأیید نهایی مجوز لازم را برای شما صادر میکنند. میتوانید بسته به نوع فعالیتتان به وبسایت وزارت مربوطه مراجعه کنید و با تکمیل فرم و ارائه مدارک لازم، درخواست خود را به صورت اینترنتی به ثبت برسانید. برای اخذ جواز تأسیس صنایع مراحل زیر را قدم به قدم طی کنید:
- در صفحه اول سامانه بر روی گزینه «صدور مجوز» کلیک نمایید.
- پس از کلیک لیستی نمایش داده میشود که متقاضی باید بر روی گزینه صدور مجوز تاسیس کلیک نماید.
- اگر متقاضی در این سامانه ثبتنام نکرده است باید برای ثبت درخواست اخذ مجوز ثبت نام کند. پس اگر تاکنون در این سامانه ثبتنام نکردهاید بر روی گزینه ثبتنام کلیک کنید.
- صفحه ای برای متقاضی باز میشود که باید اطلاعات خود را در آن وارد و فرم را تکمیل نماید.
- پس از کامل کردن فرم و دریافت رمز عبور میتوانید به حساب کاربری خود وارد شوید و به خدمات وب سایت دسترسی داشته باشید.
- برای ثبت و درخواست جواز تاسیس، متقاضی باید از حساب کاربری خود استفاده کند و از این حساب کاربری بر روی گزینه صدور جواز کلیک نماید.
- متقاضی پس از کلیک بر روی گزینه تایید قوانین و شروع میتواند بقیه مراحل اخذ جواز را ادامه دهد.
- برای ثبت درخواست مجوز تاسیس وارد کردن اطلاعاتی نظیر مشخصات هویتی و عمومی، مشخصات زمین، اطلاعات محصول و … در سامانه الزامی است.
- پس از بررسی نهایی اطلاعات و سرمایه درخواست متقاضی در این سامانه ثبت می گردد و به کارشناس ارجاع داده می شود.
پس از آنکه توانستید جواز تأسیس صنایع خود را بگیرید میتوانید برای اخذ پروانه بهرهبرداری و خرید زمین نیز اقدام کنید. یعنی شرایط اخذ جواز تأسیس با اخذ جواز ثبت برند و شرایط جواز تأسیس جهاد کشاورزی با هم فرق دارد. برای همین است که در این نوع مجوز نام محصول تولیدی حتماً قید خواهد شد. براساس این مجوز شما متعهد میشوید که در مکانی که ذکر کردهاید مانند فروشگاه، کارگاه یا شهرک صنعتی به فعالیت بپردازید.
هزینه اخذ جواز تأسیس صنایع
برای تأسیس یک واحد صنعتی ابتدا باید 1.5 میلیون تومان سرمایه داشته باشید و بهطور متوسط اخذ چنین جوازی 14 روز یا 2 هفته زمان میبرد. اگر قصد دارید با گرفتن این جواز وام بالای یک میلیارد تومان بگیرید، بهتر است که جواز خود را بهصورت شخص حقوقی اخذ کنید.
برای اخذ جواز تأسیس صنایع باید هزینههای مختلفی را پرداخت کنید که به عوامل مختلفی بستگی دارد و مهمتر از همه به این بستگی دارد که شما به عنوان شخص حقیقی یا حقوقی نسبت به دریافت این جواز اقدام کنید و همچنین بسیار به نوع فعالیت شما بستگی دارد؛ یعنی اینکه میخواهید چه محصولی تولید کنید. از دیگر عوامل مؤثر بر هزینه اخذ جواز تأسیس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مرجع صادر کننده؛
- مدت زمان صرفشده؛
- میزان حقالزحمه دریافتی؛
- هزینههای متفرقه؛
- پرداخت حق تمبر.
جواز تأسیس صنایع مؤثر در توسعه اقتصادی کشور
همانطور که با مطالعه این مطلب متوجه شدید شما با اخذ جواز تأسیس صنایع میتوانید از مزایای مختلفی بهرهمند شوید. میتوانید با اخذ این جواز زمینهای شهرکهای صنعتی را به صورت اقساطی و با نرخ دولتی بخرید یا اینکه در نمایشگاههای بینالمللی و داخلی شرکت کنید. همچنین با اخذ این جواز میتوانید از تسهیلات بانکی با شرایط خاصی مانند استراحت و بهرهکم استفاده کنید.
از دیگر مزایای اخذ جواز تأسیس میتوانیم به معافیت مالیاتی بعد از بهرهبرداری محصولات و خدمات اشاره کنیم و همچنین با کسب این جواز میتوانید به راحتی سرمایهگذارهای مختلف را به سمت فعالیت خود جذب کنید و کسبوکار خود را از لحاظ مالی تأمین کرده یا گسترش دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اجذ جواز تأسیس صنایع با کارشناسان مؤسسه حقوقی ایلیاکو در تماس باشید.
پاسخ دادن به :
فرم ارسال نظر و سوال