ثبت تغییرات شرکت با مسئولیت محدود
نگارش توسط : تیم تحریریه ایلیا | سه شنبه، 2 بهمن 1403
ثبت تغییرات شرکت با مسئولیت محدود تأثیرات قانونی و مالی بسیاری دارد. ثبت تغییرات در شرکتهای تجاری، بهخصوص شرکتهایی با مسئولیت محدود باعث تغییر عملکرد شرکت خواهد شد و همچنین بر میزان بازدهی شرکت نیز تأثیر خواهد گذاشت. ثبت تغییرات باعث شفافیت در اطلاعات شرکت میشود و همچنین این به نفع شرکت است اگر تمامی اطلاعات شما به روز باشد و دسترسی آن برای افراد آسانتر باشد.
اما سؤالی که در اینجا پیش میآید این است که چه تغییراتی را در شرکت باید به ثبت رساند؟ آیا همهی تغییرات را از یک روش باید به ثبت برسانیم؟ برای ثبت تغییرات چه مراحلی را باید طی کنیم؟ ما در این مطلب اطلاعاتی جامع درباره ثبت تغییرات شرکت با مسئولیت محدود در اختیارتان قرار میدهیم. اگر دوست داشتید در این زمینه اطلاعات بیشتری کسب کنید، با کارشناسان مؤسسه حقوقی ایلیاکو در تماس باشید.
درباره شرکت با مسئولیت محدود
طبق تعریف قانون تجارت، به شرکتهایی که بین دو یا چند نفر برای انجام امور تجاری تشکیل بشود شرکت با مسئولیت محدود میگویند. سرمایه شرکای این شرکت به سهام یا قطعات سهم تقسیم خواهد شد و هر شخصی فقط به میزان سرمایه خود در شرکت مسئولیت پرداخت قرضها و بدهیهای احتمالی شرکت را برعهده خواهد داشت. شرکت با مسئولیت محدود را با حداقل ۲ نفر میتوانید به ثبت برسانید.
تغییرات در شرکت با مسئولیت محدود:
میتوانید با تشکیل مجمع عمومی فوقالعاده دربارهٔ تغییرات شرکت با مسئولیت محدود تصمیم بگیرید. باید پیش از این شرایط خاص تصمیمگیری درباره تغییرات را در اساسنامه شرکت ثبت کرده باشید. گاهی نیز میتوانید درباره برخی تغییرات که فوری و فوتی نیستند، از طریق مجمع عمومی عادی تصمیمگیری نمایید. در هر صورت شما هر کدام از تغییرات زیر را باید در اداره «ثبت شرکتها» به ثبت برسانید.
- عوض کردن نام شرکت؛
- تغییر آدرس شرکت؛
- تغییر اساسنامه شرکت با مسئولیت محدود؛
- تمدید یا تغییر مدیران و اعضای هیئتمدیره؛
- اضافه شدن شریک جدید یا خروج شرکای قدیمی؛
- افزایش یا کاهش سرمایه شرکت؛
- تغییر موضوع فعالیت مجموعه یا الحاق مواردی به آن؛
- تاسیس شعبه جدید یا انحلال دفاتری که در صورتجلسههای پیشین ذکر شده بودند؛
- عوض کردن نوع شرکت (به طور مثال، تغییر شرکت با مسئولیت محدود به سهامی خاص)؛
- انتقال و جابهجایی سهمالشرکه و تعیین حق امضا؛
- انحلال شرکت با مسئولیت محدود؛
- تمدید یا افزایش مدت زمان فعالیت شرکت و اعتبار مجوز آن.
تنظیم صورتجلسه تغییرات شرکت با مسئولیت محدود
\
تنظیم صورتجلسه تغییرات شرکت با مسئولیت محدود مهم است و با تصمیمات مختلف تغییر میکند. در جلسات هیئت مدیره چنین شرکتهایی، معمولاً تصمیمات مدیریتی مورد بحث قرار میگیرند. در عوض در مجمع عمومی عادی، باید در مورد تغییر محتوا و بندهای اساسنامه تصمیم بگیرید. همچنین تغییرات ناشی از تشکیل مجمع عمومی فوقالعاده، بیشتر به مسائلی مثل افزایش یا کاهش سرمایه و همینطور اخراج شرکا مربوط میشود.
مسئلهای که باید به آن دقت کنید، افزودن بند اقرارنامه به اسناد صورتجلسههای شرکتهای با مسئولیت محدود است. طبق بخشنامه جدید قوه قضاییه، باید عبارت زیر را در صورتجلسه تغییرات شرکت با مسئولیت محدود بنویسید:
«کلیه اعضای هیئت مدیره اقرار مینمایند که سوء پیشینه کیفری ندارند و مشمول ممنوعیتهای مندرج در اصل 141 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و مواد 111 .و 126 لایحه اصلاحی قانون تجارت نمیشوند.»
مدارک ثبت تغییرات شرکت با مسئولیت محدود
- صورتجلسه تغییرات شرکت با مسئولیت محدود (تنظیم این سند نشاندهنده موافقت اعضا با این تغییرات است.)؛
- مدارک هویتی تمامی شرکا (کپی شناسنامه و کارت ملی اعضا برای این منظور کفایت میکند.)؛
- اسناد قانونی ثبت شرکت (شامل اساسنامه، شرکتنامه و آگهی روزنامه رسمی تاسیس یا آخرین تغییرات.)
مراحل ثبت تغییرات شرکت با مسئولیت محدود
همانطور که احتمالا تا به اینجا متوجه شدهاید، اولین قدم برای ثبت قانونی تغییرات شرکت با مسئولیت محدود، تنظیم صورتجلسه است. صورتجلسه باید به امضای تمامی اعضای حاضر در جلسه برسد و سپس باید آن را به همراه مدارک شناسایی ابتدا در سامانه «اداره ثبت شرکتها» ثبت نمایید و سپس با پُست پیشتاز به اداره مربوطه ارسال نمایید.
نکته اصلیای که هنگام ثبت تغییرات شرکت با مسئولیت محدود به آن کاملاً دقت داشته باشید صورتجلسههای لازم است. گاهی مجبور میشوید برای ثبت برخی تغییرات چند صورتجلسه تنظیم کنید و هر کدام را باید جداگانه به ثبت برسانید. پس از دریافت تاییدیه از کارشناسان مربوطه، میتوانید آگهی ثبت تغییرات شرکت را در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار شرکت منتشر کنید.
چطور نام شرکت را تغییر دهیم؟
اگر میخواهید نام شرکت خود را به هر دلیلی تغییر دهید ابتدا باید ۵ نام مناسب برای شرکت انتخاب کنید. نام انتخابی نباید تکراری، مغایر با شئونات و قوانین جمهوری اسلامی و فارسی باشد. بهتر است پس از انتخاب از نام استعلام بگیرید تا در این زمینه دچار مشکلی نشوید. سپس مراحل زیر را برای ثبت تغییر نام شرکت با مسئولیت محدود طی کنید:
- برای تغییر نام شرکت باید مجمع عمومی فوقالعاده تشکیل بدهید.
- پس از تصمیمگیری در مورد نام و موافقیت کلیه شرکا، صورتجلسهای تنظیم کنید که در آن کلیه شرکا میزان سهام خود در شرکت را نیز باید قید کنند.
- چنانچه مجمع عمومی فوقالعاده با حضور اکثریت شرکا برگزار شده است، ارائه مدارک مثبته و رعایت تشریفات دعوت طبق اساسنامه شرکت و قانون تجارت ضروری است.
- انتخاب و عنوان نمودن نام اعضای هیأت نظار در صورت جلسه در صورتی که تعداد شرکا بیش از دوازده نفر باشد.
امضای صورتجلسه توسط هیأت نظار. - به سامانه اداره ثبت شرکتها مراجعه کنید و درخواست تغییر نام شرکت را به ثبت برسانید.
- مدارک را از طریق پست به صورت سفارشی به آدرس ذکر شده در تاییدیه پذیرش ارسال نمایید.
- پس از آن باید ذیل دفاتر ثبت پس از موافقت مسئول مربوطه را امضا نمایید.
- میتوانید در این مرحله آگهی ثبت تغییر نام شرکت را در روزنامه منتشر کنید.
چطور آدرس شرکت را تغییر دهیم؟
- برای تغییر آدرس شرکت باید مانند مورد بالا مجمع عمومی فوقالعاده برگزار کنید و صورتجلسهای با امضای کلیه شرکای شرکت و قید مقدار سهام آنها تنظیم کنید.
- در صورتی که تعداد شرکا زیاد باشد مطابق با ماده 109 قانون تجارت، هیئت نظار انتخاب شده و اسامی اعضای هیأت نظارت در صورتجلسه تنظیمی درج میگردد و اعضای هیئت نظار نیز باید صورتجلسه را امضا کنند.
- این صورتجلسه باید حداکثر یکماه بعد از تاریخی که مجمع تشکیل شده به وسیله اعضای شرکت یا وکیل رسمی آن به اداره ثبت شرکتها تحویل داده شود و ثبت گردد.
- هر زمان اختیار تغییر محل شرکت در اساسنامهی آن به هیئت مدیره داده شد، هیئت مدیره باید صورتجلسهای در رابطه با ثبت تغییر محل تنظیم نمایند.
- اگر تغییر محل از یک شهرستان به شهرستان دیگر صورت بگیرد پرونده شرکت مربوطه مطابق با درخواست هیئت مدیره و تنظیم و تصویب صورتجلسه به شهرستان مربوطه ارسال می شود.
مراحل ثبت تغییر در نقلوانتقال سهام شرکت
- مجمع عمومی فوق العاده تشکیل دهید و صورتجلسه را تنظیم نمایید.
- اگر تعداد شرکا 12 نفر یا بیشتر باشد انتخاب هیات نطار و قید نام آنها در بالای صورت جلسه ضروری است.
- کلیه شرکا اعم از کسانی که سهم الشرکه خود را منتقل نموده و کسانی که جدیداً وارد شرکت شدهاند باید صورتجلسه را امضاء نمایند.
- اگر شرکائی که از شرکت خارج میشوند سِمتی در هیئت مدیره داشته باشند، از شرکای جدیدی که مایل به عضویت در هیئت مدیره هستند دعوت بهعمل آورید و صورتجلسه دیگری برای انتخاب اعضا و تعیین سِمت آنها تنظیم کنید.
- اگر شرکای جدید مایل به عضویت در هیئت مدیره نباشند، در صورتجلسه مجمع عمومی فوقالعاده نسبت به کاهش تعداد اعضای هیئت مدیره و اصلاح اساسنامه اقدام نمایید.
- طبق قانون، انتقال سهم الشرکه باید به موجب سند رسمی انجام گیرد بنابراین هر یک از شرکاء که بخواهند سهم الشرکه خود را انتقال دهند میتوانند با مراجعه به دفاتر«اسناد رسمی» و با ارائه موافقتنامه یا صورتجلسه مجمع اقدام نمایند.
- شرکایی نیز که از شرکت خارج شدهاند باید شخصاَ یا توسط وکیل رسمی خود (با ارائه وکالت نامه رسمی) ضمن مراجعه به اداره ثبت، دفتر ثبت را امضاء نمایند.
هزینه ثبت تغییرات شرکت با مسئولیت محدود
این هزینه بسته به تعداد صورتجلسههای برگزارشده در شرکت و همچنین نوع تغییرات بسیار متفاوت است. در کنار هزینه ثبت تغییرات شرکت با مسئولیت محدود و هزینه ارسال مدارک، باید تعرفه درج آگهی در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار را نیز در نظر بگیرید. در کل برای ثبت تغییرات شرکت با مسئولیت محدود باید حدود 2 میلیون تومان هزینه کنید.
- هزینه صورتجلسات مختلف (هزینه هر صورتجلسه باید جداگانه پرداخت شود)؛
- تهیه پاک پستی جهت ارسال اوراق به اداره ثبت شرکتها؛
- هزینه ارسال اوراق از اداره پست به اداره ثبت شرکتها؛
- هزینه ثبت تغییرات شرکت در سامانه اداره ثبت شرکتها؛
- هزینه نشرآگهی ثبت تغییرات در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار.
ثبت تغییرات شرکت با مسئولیت محدود: تضمینی بر استمرار فعالیتهای شرکت
پس همانطور که در این مطلب متوجه شدید شما میتوانید با تنظیم صورتجلسه مجمع عمومی و طی مراحل صحیح، تغییرات شرکت خود را در هر زمینهای به ثبت برسانید تا در آینده دچار مشکلات قانونی در این زمینه نشوید و همچنین تغییرات را به اطلاع سهامداران و ذینفعان شرکت برسانید. میتوانید ثبت تغییرات شرکت خود را به کارشناسان مؤسسه حقوقی ایلیاکو بسپارید تا در سریعترین زمان ممکن تغییرات شرکتتان به ثبت برسد.
پاسخ دادن به :
فرم ارسال نظر و سوال